Mladi kanadski vozač vjeruje da bi Mick Schumacher mogao slijediti njegov potez odlaska u F1 nakon osvajanja naslova u F3.

Devetnaestogodišnji sin sedmerostrukog svjetskog prvaka glavni je favorit za osvajanje F3 naslova ovog vikenda u Hockenheimu. Međutim, Ross Brawn je prošlog tjedna izjavio da bi sljedeći logičan korak za mladog Nijemca bio odlazak u F2.

Njegovo mišljenje ne dijeli Lance Stroll koji je osvojio F3 naslov prije dvije godine, nakon čega je odmah promoviran u najprestižnije automobilističko natjecanje. Kanađanin vjeruje da bi Schumacher mogao slijediti njegov potez.

Kada su ga upitali smatra li da bi iskustvo u F2 bilo od velike važnosti za Schumachera, Stroll je odgovorio da to “ovisi o karakteru i situaciji u kojoj se vozač nalazi”.

“Mislim da ne postoji pogrešan ili ispravan potez. Neki vozači dobiju priliku u F1, i to se mora iskoristiti. Neki drugi vozači su u drugačijoj situaciji. Sve to ovisi o jedinstvenoj situaciji u kojoj se vozač nalazi,” kaže Kanađanin.

Stroll je vrijedno iskustvo prije ulaska u F1 stekao privatnim testiranjem u Williamsovom bolidu iz 2014. godine.

“Vozio sam stari bolid, no promjena u pravilniku značila je da je takav bolid bio čak sedam sekundi sporiji od onog iz 2017. godine.”

Kaže da se u F1 vrlo brzo priviknu na veće brzine, no glavna prepreka u ostvarivanju boljih rezultata bila je teška prilagodba na visoku degradaciju guma, kao i kompleksno podešavanje setupa bolida.

“Na snagu se vrlo brzo privikneš. Glavni problem bio je optimizacija bolida, kao i guma.”

Williamsov vozač promatrao je ovogodišnji napredak Micka Schumachera.

“Odradio je odličan posao, pogotovo u drugom dijelu sezone. Čini se da je sada sve posložio na svoje mjesto.”

“Prvenstvo još nije gotovo, no uvjeren sam da će potvrditi svoje prvo mjesto. Nadam se da momčad i on to mogu završiti na najbolji način,” zaključio je Lance Stroll.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
johhan peacedohan

Jedva ga čekam