Iz Pirellija su objavili koje su gume momčadi odabrale za nadolazeću VN SAD-a na stazi u Austinu. Momčadi na raspolaganju imaju meku, supermeku i ultrameku komponentu.

McLaren je iznenadio najkonzervativnijim izborom guma. Alonso Vandoorne na raspolaganju će imati 5 setova ultramekih guma, što je puno manje u usporedbi sa vozačima Force Indije, Williamsa i Saubera koji su odabrali 9 setova ultramekih guma.

U prošloj utrci u Japanu su u McLarenu imali problema sa izborom guma. Zaboravili su na vrijeme javiti Pirelliju odabir guma te je to Pirelli učinio umjesto njih, što ih je dosta koštalo tijekom cijelog vikenda. Ovaj put su javili na vrijeme, no opet imaju najkonzervativniji odabir (doduše barem je njihom odabir, nije im nametnuti od strane Pirellija).

U McLarenu zato prednjače po izboru mekih guma. Alonso ih ima na raspolaganju 6, dvostruko više od vozača Mercedesa, Red Bulla te Raikkonena Hulkenberga. Njegov momčadski kolega Vandoorne je odabrao jednu manje komponentu, imat će njih 5 na raspolaganju.

Što se tiče vodeće tri ekipe po pitanju odabira supermekih i ultramekih guma, malo ima razlike. U Mercedesu i Ferrariju su se odlučili za 3 seta supermekih za oba vozača, a u Red Bullu za 4 seta supermekih guma. Oba Mercedesa te Raikkonen odabrali su 7 setova ultrasofta, Vettel 8 setova a Red Bullovi su malo konzervativnije odabrali te imaju 6 setova najmekše komponente na raspolaganju.

Izbore guma svih vozača imate na slici ispod.

 

 

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Imaju li momčadi uvida što bira konkurencija, mogu li se po tome ravnati i mogu li naknadno mijenjat odluku?

avatar
Član
johhan peacedohan

Čudi me da se Ferrari nije odlučio za intermedie ako bude dovoljno suho i toplo. Interesantno da Kimi prati taktiku Mercedesa, a Seb Sainza i Magnusena. Gasly na jedinstvenom odabiru. Stroll gleda šta bira tatina ekipa pa tako i on. Sirotkin i Leclerc izbor za orden hrabrosti.