Romain Grosjean priznaje da je bio vrlo blizu donošenja iste odluke kao i Ferrari glede odabira guma u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi.

Ferrari je platio cijenu odabira intermediate guma na početku Q3, kada je staza bila vidno suha. Vettel je kvalifikacije završio na devetoj poziciji.

Grosjean je bio jedna od zvijezda kvalifikacija, smjestivši svoj Haas na peto mjesto, no priznao je da ga je odluka u zadnjem trenu spasila od sudbine Ferrarijeve strategije.

Upitan koliko je blizu bio odluke da vozi na intermediate gumama, Francuz je odgovorio:

Jako, jako blizu. Sve su postavke bile podešene za intermediate gume.”

“Postavke za gume, balans za kočenje, sve je bilo postavljeno za intermediate gume. U zadnjem trenutku, kad smo vidjeli koliko se bolidi muče i proklizavaju, sve smo promijenili na postavke za suho i sve je funkcioniralo.”

“Kad smo se vratili s Q2, bolid je bilo vrlo teško držati na stazi s gumama za suho.”

“Dok smo u garaži smo debatirali oko odabira guma, rekao sam momčadi: Ovo je kocka, dečki. Kocka je izaći kao Ferrari na intermediate gumama, ali ako padne kiša, onda ste zvijezde, ako bude suho, onda nije dobro”

“Malo smo pričekali s izlaskom da vidimo kako se drugi bolidi ponašaju. Vidjeli smo da Mercedes i Force Indija dobro voze kroz prvi sektor, pa smo u tom trenutku i mi krenuli.”

“To je bila ispravna odluka, no stvari su se lako mogle odigrati i u suprotnom smjeru. Kad ne voziš 10 minuta, ne znaš kakva je situacija na stazi.”, zaključio je Grosjean.

Osim Mercedesovih vozača, Grosjean je jedini u top 10 koji će startati na mekanim gumama.

Haasov vozač je rekao da je bio hrabar potez voziti na tvrđoj komponenti guma u Q2 te da će se taj rizik isplatiti u sutrašnjoj utrci.

“Nije bio lagan potez jer sam iskoristio mekane gume na prvom slobodnom treningu.”

“Prvi osjećaj na mekanim gumama je bio vrlo dobar, no tad je bilo 10 ujutro, a u Q2 je došla kiša, pa sam znao da će to biti jedan pokušaj.”

“Mislim da je to bio hrabar potez, no prvi osjećaj i instinkt su mi govorili da su gume dobre. Mislim da mi je najbrži krug u kvalifikacijama bio upravo na mekanim gumama.”

“Sutra očekujemo porast temperature i mislimo da su ovo najbolje gume za utrku,” dodao je Francuz.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o