Toto Wolff je nakon utrke u Rusiji pohvalio Valtterija Bottasa opisavši ga kao “strahovitog timskog igrača” nakon što je poslušao naredbu ekipe i propustio Lewisa Hamiltona na vodeću poziciju u utrci, što je rezultiralo Lewisovom pobjedom.

Bottas je suvereno vodio i kontrolirao utrku od samog početka, no momčad je odlučila dati prednost Hamiltonu i njegovoj borbi za titulu.

Wolff priznaje da je to bila teška odluka, no bila je potrebna jer je ekipi cilj osvojiti obje titule.

“Svi smo mi u duši trkači, te svi želimo vidjeti kako najbrži čovjek pobjeđuje. S druge strane, moramo biti racionalni. Pred utrku smo o svemu raspravili, o svim mogućim ishodima, no kad počne utrka sve je potpuno drukčije.”

“Dogodilo se to što se dogodilo, imali smo 1-2 u utrci, no da bi ostvarili maksimum u oba prvenstva morali smo kompromitirati Valtterijev položaj u utrci time što smo pobjedu predali Lewisu.”

“To je demotivirajuće za vozača i loše djeluje na momčad, no moramo to prihvatiti jer sedam bodova više u prvenstvu može puno značiti,” pravdao je Wolff odluku ekipe.

Wolff cijeni to što je Bottas prihvatio i izvršio odluku ekipe. Time je Hamilton stvorio prednost od 50 bodova ispred Vettela. Sada mu i drugo mjesto u svakoj od preostalih utrka može biti dovoljno za titulu.

“Lewis je bio jako daleko, a Valtteri je odigrao strahovito timski te u zavoju 13 propustio Lewisa naprijed.”

“To je ono što želite u ekipi, da vjerujete vozaču kako će odigrati u korist ekipe. Isto tako, da vozač vjeruje ekipi te se može osloniti na ekipu i prihvatiti svaku odluku. Naravno da je loš osjećaj u svima nama, no moramo biti zadovoljni. Ostvarili smo 1-2 i imamo prednost od 50 bodova u prvenstvu,” zaključio je Wolff.

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
4 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
madgalico

Meni nije jasno sta se mecka boji? imali su +40…prosle godine kad je hamiltonu vise trebalo nisu to radili, a bila je puno losija situacija. Mecka je jednostavno odlucila tako. Hamilton 100% vraca Bottasu kad osigura naslov. Problem je sto prave Bottasa budalom. Neka mu kazu otvoreno sve ide Hamiltonu dok ne osigura naslov,a ne vidjet cemo, ovo, ono…

avatar
Član
nixon

napravio je sto bi napravio svaki vozac u svakom timu ovu utrku
drago mi je viditi u Mercu ovakav timski duh ne sumnajm da ce mu ovo ham vratiti do kraja
nema ga cijelu sezonu nek barem odradi timski do kraja

avatar
Član
modesto

da tako treba nek mu pušta do kraja ,nije mi jasno ima 50 bodova i on mu pušta,boji se da prvenstvo se ne zahukta a ima 50 bodova kao da mu bježi 6 bodova,zalosno f1 mi se gadi

avatar
Član
mika.KA

pošteno!
gdje je bio cijelu sezonu!?
on i kimi vozili su svoje neko prvenstvo.