Verstappen: Ovo su bile moje najbolje kvalifikacije

Max Verstappen iznenađen je drugim mjestom u kvalifikacijama za VN Singapura. Iako je odradio savršene kvalifikacije, problemi s pogonskom jedinicom u drugom brzom krugu koštali su ga šanse za osvajanje svog prvog pole positiona.

Nizozemac se mučio s problemima na pogonskoj jedinici kroz slobodne treninge i kvalifikacije, no uspio je sve posložiti početkom treće kvalifikacijske runde. Međutim, kada je bio još brži tijekom svojeg drugog brzog kruga u Q3, iznenadni problemi udaljili su ga od realne šanse za osvajanje pole positiona. Unatoč tome, Nizozemac može biti zadovoljan prvim startnim redom u sutrašnjoj utrci.

“Ovo je bilo neočekivano. Nakon trećeg slobodnog treninga tresao sam se od ljutnje, no sada se tresem od sreće,” kaže mladi Nizozemac.

“Imali smo mnoštvo problema, čak i početkom kvalifikacija. Morali smo raditi promjene na motoru što nas je koštalo vremena. Međutim, tijekom Q3 nisam imao prigovora, no bio sam iznenađen kada sam vidio svoje ime na drugom mjestu.”

“Tijekom posljednjeg brzog kruga, probao sam popraviti svoje dotadašnje vrijeme. Bio sam dvije desetinke brži, no onda sam u zavojima 16 i 17 opet naišao na probleme. Kada sam mijenjao brzine, motor jednostavno nije reagirao.”

Iako nije siguran da bi mu taj krug osigurao pole position, ne sumnja da bi bio brži od svog prvog brzog kruga.

“Ne znam da li bi bilo dovoljno za pole position, no zaostatak bi sigurno bio manji od tri desetinke sekunde. Unatoč svemu, mogu reći da su ovo bile sjajne kvalifikacije, mislim da najbolje koje sam ikad imao.”

Verstappen smatra da se ovi problemi neće prenesti i na utrku u kojoj motor radi s drugačijim postavkama.

“U utrci morate smanjiti snagu motora. Mučimo se samo kada pokušavamo maksimalno iskoristiti snagu motora, no ne mogu garantirati da do kvara neće doći i tijekom utrke, zaključio je Verstappen.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F1 fan

Mali dere Rikarda ko balavca
Bolji je za klasu od njega

madgalico

Kraljevski si skinuo papka… hehe

F12013

Nije bio daleko ni da skine Hamiltona. Imao je desetinku brži drugi sektor, onaj kojeg je Hamilton razvalio. Šteta što je morao odustati od kruga kako kaže.

Related Posts