Rosberg: Vettel je jedini krivac za sudar

Svjetski prvak iz 2016. Nico Rosberg tvrdi da je Sebastian Vettel krivac za sudar u prvom krugu između Ferrarijevog vozača i Lewisa Hamiltona.

Vettel je nakon sudara pao na 18. mjesto, a na kraju je uspio ‘dogurati’ do četvrtog mjesta, dok je Hamilton pobijedio nakon što je prestigao Kimija Raikkonena u 45. krugu.

Iako je incident bio pod istragom sudaca, nijedan vozač nije snosio daljnje posljedice. Martin Brundle je izjavio da je krivica za sudar ’50/50′ i da je odluka da se niti jednog vozača ne kazni bila ispravna.

Međutim, Rosberg, koji je danas bio izvješćivao iz boksa za SkySports, tvrdi da za dodir treba kriviti Vettela.

“Mislim da je krivica 100 posto Sebastianova. Otišao je previše duboko u zavoj i dodirnuo je Hamiltona,” izjavio je Rosberg.

Rosberg je također dodao da bi Vettela mogle debelo koštati greške tijekom sezone.

“Ne mogu vjerovati da iz utrke u utrku ponavlja slične pogreške.”

“Tako nećete pobijediti Lewisa Hamiltona,” zaključio je Rosberg.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fangio

Što volim komentare ovih bivsih vozaca, covjek dobije probavne probleme od njih. A dok se utri
kivao protiv tog Hambia onda je drugacije govorio. Bljak. Samo da se pouni prostor u medijima.

George

R.U.M – upravo tako, ali njemu je garant bilo ispod časti da Rajko vodi utrku, a znao je da ako crni ulovi tempo, da nema puno šansi za pretjecanje, dakle, strah od toga da bi Kimi dobio utrku, a on završio kao posljednji na podiju, eh taj EGO… Hamilton , kakav god da jest, mnogo je staloženiji, i već sada zaslužuje titulu više od Fetla zbog te činjenice , nadam se da će se stvari ipak malo izmiješati, ali ako Ferrari nastavi ovako prosipati bodove, jer ovo je već treća utrka na kojoj su trebali imati 1, 2, a dobili… Read more »

Desmosedici

Dolazak Leclerka može Vettela probudit i natjerat na maksimalnu koncetraciju i rad na sebi, znači pomoći mu da bude na najvišoj razini, a može ga isto tako uništiti da postane nervozan i pravi pogreške. Mislim da će prvu sezonu Leclerc ipak samo učiti od Vettela. Vidjećemo kako će sve to izgledat. Žao mi je što Kimi odlazi, postoji mogućnost da ipak nađe novi angažman u F1 u nekoj drugoj momčadi. Ferrariju trebaju promjene. Trebalo bi učiniti i rekonstrukciju momčadi, ne dirati tehnički odjel jer su napravili odličan posao u ove zadnje dvije sezone, ali bi trebalo nešto promijenit kod taktičkog… Read more »

George

Da, slažem se, mogao bi Kimi u Alfu, kako bi zaokružio svoj put u F1, ali obzirom da je trenutno predobro plaćen , teško da bi na to i pristao,osim ako ga sponzori ne pokriju, jer Kimi je institucija, i uz strašan pad gledanosti, ako ode, mnogi će prestati pratiti sport, a gledanost će i dalje padati. Nadam se da ćemo ga i dalje gledati, jer je na Monzi dokazao da kada želi , može voziti na najvišem nivou, budimo realni, da mu se guma nije delaminirala, pobijedio bi 100%. Leclerc je stvarno dobar, i dečko bi mogao iznenaditi sve… Read more »

r.u.m.

Moja ocjena je trkači incident, mogao je i Hamilton hahebat … Ali ako idem malo analizirat onda bi ipak krivicu stavio malo na Sebastijana jer je imao brži bolid i trebao je manje riskirat jer se utrka ne dobiva u prvom zavoju ali se zato gubi.Tako da je mogao popustiti i pokušati ga proči kasnije jer je Ferrari bio brži bolid vidi se iz kvalifikacija a i iz Kimijeve vožnje.

Related Posts