Tehnički šef Renaulta, Nick Chester,  tvrdi da će Formula 1 imati ozbiljnih problema u budućnosti ako ne poduzmu ništa u vezi “sestrinskih” ekipa u Formuli 1.

“Mislim da je to ozbiljan problem za Formulu 1. Trenutno ne vidim kako se neka momčad može boriti za vrh bez da ima jednu ili više satelitskih ekipa,” započeo je Chester.

“Smatram da FIA i Formula 1 trebaju što prije poduzeti nešto u vezi toga. Ako se toga ne uspijemo uspješno riješiti to će postati veliki problem. Doći ćemo do točke kada ćete, u slučaju da se hoćete boriti za pobjede, morati imati barem nekoliko ‘malih’ momčadi uz sebe.”

Trkaći direktor F1 Charlie Whiting je prilikom Velike Nagrade Italije izjavio da su svjesni mogućnosti ‘robovskih’ ekipa i da će razmotriti što se može učiniti u vezi toga.

“To je nešto što nas treba brinuti. Ferrari i Haas su to započeli,” izjavio je Whiting.

“Postojala je rupa u pravilima za nove ekipe koju je Haas iskoristio. Ali dobivamo dojave o sklapanju saveza između već postojećih ekipa, moramo pažljivo pristupiti ovom problemu.”

Chester vjeruje da je jedna od mogućnosti za rješavanje ovoga problema to da se uvede restrikcija o broju dijelova bolida koje momčad mora sama proizvesti.

“To je jedna od mogućnosti. Ili ako će biti dijeljenja dijelova bolida, onda bi to trebalo biti pod promatranjem.”

“Inače će satelitska momčad imati previše povlastica što čini sport za sve druge neatraktivnim. Želimo što više ekipa u borbi za vrh.”

“Tu ima nekoliko proizvođača i nekoliko ekipa koje su neovisne, a ako će momčadi imati mogućnost da surađuju onda nema više smisla biti neovisan. To ubija mogućnost za stvaranje dobre i neovisne momčadi.”

“Nijedna satelitska momčad također neće doći do vrha, tako da ćemo zapeti s tri iste momčadi,” završio je Chester.

6
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
3 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
5 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Worf

tako je. previse kolonija i satelita. haasovi ne pruzaju otpor ferrarijima, isto ko ni sauber, indije se sklanjaju s puta mercedesima, redbull toro rosso nemoramo ni komentirati. vodi se rat izmedju 3 glavne momcadi, i u tom ratu se manje momcadi koriste kao pijuni. nema trkanja pravog vise.
ceka se samo povratak mclarena na vrh tako da i oni sebi uzmu jedan satelit.
a da se sve ovo sredi, za pocetka treba dovesti jos bar 2,3 prozivodjaca motora, tako da nema ovisnosti o mercedesu i ferrariju. oni bi samo zavrnuli pipu ako ih sateliti nebi slusali, i tek onda belaj.

avatar
Član
modesto

red bull je uništio formulu 1 gdje su sada red bullovi navijači vetma hatrick hahaha bilo ih jedo 2013 na portalu 100injak

avatar
Član
given2drive

Modesto….ako u ovih 7g nisi naucio da su vetma i hattrick navijaci vettela a ne rbr onda ti frendu nema spasa😂😂…haha….red bullov “stari” navijac ti je npr. ronin…

avatar
Član
Desmosedici

Neka Renault kupi Mclaren i postane i pravi”gazda”. Oni bi se malo takmičili pa kad dođe neka kriza onda napustili F1..pa bi se onda ooet vraćali. Ne može to tako. Nemoj ulazit u kolo ako ne možeš igrat.

avatar
Član
White Lion

Renault ne moze kupiti McLaren, otkud ti uopce takva pomisao !? McLaren je jedina bas neovisna trkaca momcad,Williams je postao mala podruznica Mercedes, i kao takva u ovom sustavu jednostavno nema sanse

avatar
Član
Desmosedici

Bijeli, znam ja to, samo se rugam. Mercedes je pokušavao kupit Mclaren dok mu je isporučivao motore a Mclaren koristio Mercedesov image “srebrene strijele”. To mu nije uspjelo pa je na kraju je kupio Brawn GP iz kojeg je nastao ovaj današnji Mercedes AMG. Mclaren ima dobre resurse u Wokingu i nadam se da će se uspjeti vratit među top momčadi.