Leclercov ugovor s Ferrarijem vrijedi do 2022.

Šef Ferrarija, Maurizio Arrivabene, tvrdi da je promocija Charlesa Leclerca iz Saubera u Ferrari ‘dugoročni plan’ te da je s Leclercom potpisan ugovor do najkraće 2022.

Arrivabene je također otkrio da je otprije isplanirano da Lerclerc jednog dana vozi za Ferrari.

“S Charlesom sam potpisao prvi ugovor u studenom 2015. za Ferrarijevu akademiju. U tom ugovoru smo već dizajnirali i isplanirali njegovu budućnost u Formuli 1, kao što smo i Giovinazzijem,” započeo je Arrivabene.

“To znači da ćemo malo promijeniti način rada Ferrarijeve akademije, ali i također kako ćemo razvijati talentirane vozače u budućnosti.”

“Tako da Leclerc nije iznenađenje. On je jedan od talentiranih vozača koje imamo u F1.”

“Hvala Bogu, radi se o dečku koji je odrastao navijajući za našu momčad i drago nam je da će svoju karijeru provesti s nama, barem do 2022.”

“Kada donosite ovakve odluke, ne gledate samo blisku budućnost već morate razmišljati i godinama unaprijed,” rekao je Arrivabene.

Arrivabene je dodao i da je bila njegova odluka da zamijene Kimija Raikkonena, i da ta odluka nije loše utjecala na Finca.

“To je bila moja odluka koja je bila raspravljena zajedno s vodstvom momčadi.”

“Ovo nema veze s respektom kojeg imam prema Kimiju. On je odličan vozač i još bolji čovjek. Ali gledajući u vidu naše momčadi, smatram da smo donijeli ispravnu odluku.”

Arrivabene tvrdi da je Raikkonen razumio zašto ga je Ferrari zamijenio i da to ne umanjuje njegovu motivaciju za kraj sezone.

“Moram priznati da su odnosi s Kimijem fantastični, on sve razumije.”

“On je profesionalni vozač. I onda su mi ljudi govorili stvari tipa ‘Monza je krivo vrijeme za reći mu odluku’.”

“Pravo vrijeme nije napisano na papiru. Na papiru su napisani ugovori s profesionalnim vozačima.”

“Uvijek pričam sa svoja dva vozača kao s profesionalcima. Od njih očekujem maksimalni profesionalni učinak i Kimi to isporuči,” završio je Arrivabene.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
F12013

Arrivabene legendo!
Gospodin par exellence!

Related Posts