Nekadašnji svjetski prvak Jacques Villeneuve vjeruje da je Lawrence Stroll zakucao zadnji čavao u lijes Williamsa nakon što je odlučio postati vlasnik Force Indije.

Lawrence, otac Williamsovog vozača Lancea Strolla, predvodio je konzorcij koji je prije nekoliko dana preuzeo Force Indiju i izvukao je iz stečaja.

Lance će time vrlo vjerojatno napustiti Williams te se priključiti očevoj momčadi, a time će iz Williamsa odnijeti sav novac koji im je donosio.

To za momčad iz Grovea nije nikako dobro, a nedavno su ostali i bez glavnog sponzora Martinija. Crni oblak se nadvio nad Williams.

“Gubitak Lancea i Martinija je vjerojatno zadnji čavao u lijesu. Nakon ovoga past će potpuno na začelje, a time će izgubiti dosta novca od TV prava, a niti vozači koji plaćaju svoje mjesto neće im biti zanimljivi,” rekao je Villeneuve za Le Journal de Montreal.

“Force India je bolja organizacija od Williamsa. Prestali su s razvojem ove godine samo za to jer nisu imali novaca. Lawrence uvijek stvara brandove. To je njegova kvaliteta. To nije mogao napraviti u Williamsu jer nije vlasnik, ali njegov utjecaj će biti puno veći u Force Indiji. On će im pomoći da ostanu trkaća momčad, a to Williams već pomalo i nije,” dodao je.

Također, pozvao je Lancea Strolla da odmah napusti Williams i da već na VN Belgije počne voziti za Force Indiju.

“Lance bi trebao sezonu završiti s Force Indijom. Ne bi trebao čekati. Trebao bi voziti za njih u Belgiji. Bolid im je bolji i imao bi više iskustva prije iduće sezone, a poboljšao bi i stil vožnje s inženjerima Force Indije,” zaključio je Villeneuve.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o