Službeno: Fernando Alonso napušta Formulu 1!

Fernando Alonso, dvostruki svjetski prvak u F1, danas je objavio da sljedeće sezone neće sudjelovati u najprestižnijem automobilističkom natjecanju. Španjolac je svoju odluku objavio uslijed ljetne stanke, a već nekoliko dana se špekuliralo o ovakvom razvoju događaja. Javnosti se obratio emotivnom porukom u kojoj je zahvalio na svesrdnoj podršci kroz godine sudjelovanja u F1.

U nastavku Vam donosimo njegovu izjavu.

“Nakon sedamnaest prekrasnih godina u ovom čudesnom sportu, vrijeme je da napravim promjenu i krenem dalje. Uživao sam u svakoj minuti ovih nevjerojatnih sezona i ne mogu zahvaliti svima koji su mi omogućili da ovo iskustvo postane tako posebno,” rekao je Alonso.

“Još je nekoliko utrka do kraja sezone, a ja ću u njima sudjelovati s više angažmana i strasti nego ikad. Vidjet ćemo što budućnost nosi. Iako su ovo jedni od najsretnijih trenutaka moje karijere, moram nastaviti dalje.”

“Želim zahvaliti svima u McLarenu. Moje srce je zauvijek s momčadi. Znam da će se vratiti jači i bolji u budućnosti i to bi mogao biti pravi trenutak za mene da se vratim u seriju; to bi me učinilo jako sretnim.”

“Ovu odluku donio sam prije nekoliko mjeseci i bila je vrlo čvrsta.”

“Na kraju, želio bih zahvaliti bivšim momčadima, momčadskim kolegama, konkurentima, prijateljima, novinarima i svima s kojima sam surađivao tijekom svoje karijere u F1. I, posebno mojim obožavateljima koji se nalaze širom svijeta. Prilično sam siguran da će nam se putevi spojiti u budućnosti,” zaključio je legendarni Španjolac.

31 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
h.h.frentzen

Stvarno me boli glava više od vas koji pišete – Takav vozač, a samo dvije titule. Koliko je odličnih vozača bilo pa su jedva jednu ili dvije pobjede ostvarili u karijeri, a kamoli dva naslova! Pa ne mora vozač samo pobjeđivati ili ne daj Bože dominirati kako se često govori, ja tu ne vidim draž utrkivanja. Alonso je pun para kao brod, dopizdilo mu voziti ako nije naprijed, naći će neku seriju di će biti u vrhu, mlatiti lovu i pljuvati po formuli kao Montoya i čiča miča gotova je priča!

Dani

Ovo bi bilo odlično! McLaren is working on a plan to enter IndyCar full-time with double Formula 1 world champion Fernando Alonso in 2019, according to series chief Mark Miles. “McLaren is working to put all the necessary arrangements in place, and we are supporting their efforts. “I don’t expect this to be resolved until closer to the end of this year.” British IndyCar outfit Carlin, which joined the series this season, previously suggested McLaren had left an entry for next year too late. However, it also said an affiliation with an existing team, such as a rumoured link-up with… Read more »

bibinjac

Top vozač iako nisam njegov navijač faliti će na gridu šteta što odlazi.Svi će jednom poći on je još jedan u nizu velikana svih ću prežaliti osim najvećeg od najvećih A.S.

pila

za mnoge jedan od najboljih, ali isto tako titule je pobrao u tada dominantnom (citaj varanje) bolidu…ali isto tako mu treba skinuti kapu i za izvlacenje guzice iz skandala u kojima su svi ostali placali visoku cijenu a on bi prolazio ni ocesan…McLaren spijunska afera, kada je McLaren diskvalifikovan i kazna od 100mil $$, Singapur,dozivotna diskvalifikacija cijelog tima osim njega, nacin na koji je kritikovao Hondu kao vozac iste je bilo sve samo ne djentlmentski..
dobar vozac los karakter

Alen Šmit

Well, nikad neću zaboraviti kad mi je pokojni otac rekao “Hej, Alonso je osvojio pol u Maleziji”, bio sam u čudu. A tada sam se još uvek igrao autićima u blatu!

Mogao je mnogo toga uraditi u F1 ali ego ga je pojeo, no btw ostavio je neizbrisiv trag u ovom takmičenju. Naravno i dalje ću navijati za njega pa makar jahao konjičke trke XD

Veliku sreću mu želim u lovu na Triple Crown.

Desmosedici

Dečki, glavu gore , nije smak svijeta. Ja sam dosad doživio odlazak tolikih velikih vozača da mi je to postalo normalno kao i što to mora biti. Sve ima svoj rok trajanja. Kimi je jedini iznimka, ako je ovo istina da je dobio novi ugovor sa Ferrarijem na dvije godine. Ako je tako to mora zahvaliti svom karakteru što nije konfliktan i nepoželjan svom momčadskom kolegi. Alonso izgleda da tu ima najviše problema pa je na kraju izvisio. Sve mu najbolje u životu želim. Sad vidite koliko je veliki a ujedno i podcijenjen vozač bio Mister Monaco, kad je u… Read more »

sveznadar

Dosta očekivana odluka, nije bilo poziva iz Mercedesa i Ferraria, a krstarenje stazom nema smisla u njegovim godinama. Svi znamo da će nastaviti karijeru u Indy Caru, a koliko će to naštetiti F1 vidjet ćemo naredne sezone. Po meni puno, za pretpostavit je da će dosta europskih tv mreža otkupljivati prava na Indy seriju, unatoč vremenskoj razlici. Kao njegov simpatizer krivo mi je što nije imao pravi bolid zadnjih par sezona, pa da vidimo prave duele sa vodećima. Ali to ide na dušu vodećim ljudima u F1, ionako se danas donose političke odluke na razini ti-meni-ja-tebi, mir u kući i… Read more »

r.u.m.

Ja sam fan Alonsa i ovo mi je teško palo ali opet s druge strane sam sretan dosao je kraj ovim patnjama.
Ovdje je izgubila F1 ako za ovakvog vozača nema mjesta u top 6 bolida koji su u stanju doci do podija onda je bolje da ide iz takve F1.
Ima sigurno svojih mana ali Fernando Alonso je jedan od najboljih svih vremena i to kažu svi znalci ovog sporta tako da ja neću trošiti riječi već se sada mogu odmoriti od ovih usranih 10 mjesta sa Hondom i Meklarenom užas.

svakako

Šteta. Trebali su ga vratiti u Ferrari umjesto Vettela iduće godine

given2drive

Hajde…sad na indycar da osvojis trostruku krunu u ujedri u bracne voda…napravi obitelj i uzivaj…dao si nam uzivanciju od gledanja f1…sad dolaze mladi lavovi…nadam se da ca te zamjeniti jos jedan spanjolac 🇪🇸….nisi rodjen pod sretnom zvijezdom ali zivot ide dalje pa tako i f1…pozdrav od vjerne navijacice…

yolle

10 godina prekasno

west 44

Pazi ovih žalopojki dolje,pa nije umro jebote!!!

mika.KA

bas da.
tak i tak vec xy sezona kao da ga nema na stazi.
odvozi par krugova i bolid crkne

F1 Driver

Jedno je sigurno – Formula 1 vise nikad nece biti ista. Velikan, neponovljivi Fernando Alosno, ikona F1, jedan od vozaca prave istinske stare skole Formule 1 , one kakvu svi volimo, dao je posebnu dimenziju svemu. Covek koji je medju svim strucnjacima izazivao najvece postovanje svih ovih godina,sa svojih 37 godina ,on je i dalje verovatno najbolji vozač među svim vozačima. Možda nije najbrži po krugu, ali je najbolji i najkompletniji od svih vozača u šampionatu.Nemilosrdan i bez ikakve griže savesti, Alonso je jedan od malog broja vozača koji mogu da izvuku maksimum iz bilo kog bolida koji im je… Read more »

mironet

Odlazi iz par razloga, 1,otišao je iz Ferrari-a, a iz Ferrari-a se ne izlazi, ostaje se do kraja, odlazi zbog McLaren-a, jer je mislio da će sa hondom McLaren nešto postići, McLaren je u banani od 2008 i još 4 godine se neće popraviti, nije problem u motoru već u njima, neznaju složiti bolid i odlazi iz razloga jer ga neće nitko iz vodećih ekipa tako da nema smisla ostajat u f1, zbogom moj Alonso od kad si skinuo Schumacher-a sa trona navijao sam za tebe, bez tebe f1 neće biti ista

Dani

Vidimk nisi ti baš pratio f1. “McLaren je u banani od 2008.” Ili si prespavao naredne godine , ili gledaš f1 od 2013.

BMWjac

Adio Nando.

modesto

falit ce mi puno f1 ce izgubiti puno navijača za mene jedan od najboljih vozača zadnjih 20 godina oni dueli s šumaherom, meni je zao šta nije ostao urenaultu ali onda je bio onaj rat s lewisom, šteta šta nije osvojio onaj naslov 2010 otada mu je karijera otišla nizbrdo, ovakvom lošem mclarenu se srozao, mozda je trebao ići 2016 u mercedes ali nije htio s lewisom voziti.falit će puno

madgalico

Alonso povedi i Nevena Novaka sa sobom u mirovinu… 😉

west 44

Bilo je i bržih i boljih i karakterno ispravnijih vozača od njega koji su se oprostili od F1 pa nije svijet propao pa neće ni sad .Sretno mu bilo!!!

Medimurec013

Kako sam u više navrata rekao, sa odlaskom Alonsa, F1 za mene više ne postoji… Nadao sam se možda još sezoni, dvije… Ali ovo nije F1 koja ja bila u tvojim najboljim sezonama…
Neki vole Seba, neki Lewisa… Ne volim ih, ali shvaćam i podržavam… Ima nas koji obožavamo tebe…
Bilo mi je žao kad je otišao Michael, žalio sam i za Davidom, Markom, Damonom, Nicom, Jarnom, Takumom… Ali ovo je zadnje…

Worf

zadnji clan stare garde odlazi………….pardon, ima jos kimi. nemoze se reci da je prerano. bogata karijera iza njega. vrijeme je za nesto novo.
zamisli ti to, vec sljedece godine će lewis, seb, grozni, perez i ostali biti “nova” stara garda

misterzox

Ne mogu vjerovati da ne mogu zaustaviti suze…
Za mene je f1 umrla s današnjim danom.Imati dvije titule
a biti nesretan….sretno kud god te putevi vode.
Uživao sam 17 godina i sad je kraj….
Prvo Mandžo pa Nando.Ima li ovaj prokleti dan kraj????

mika.KA

a jbg,jednom mora doci smjena generacija.
da budem iskren:
obozavao sam ga kada je vodio veliku bitku sa MS.te dvije sezone-sezone za pamcenje!
ALI ispao si papak kada si došao u mclaren i okrenuo se protiv vlastite momčadi (a jednako si uzivao u tim djelovima,pobjedivao,itd)!!
jednako tako ZNAO si da ce momcadski kolega radi tebe zavrsiti u zidu!!!
dobar si vozac ALI si gnjida!!!
sve u svemu sretno u daljnjoj karijeri!!

Medimurec013

Volio bih ti znati adresu… Gnjido… Imaš sreće da se ne poznajemo…

mika.KA

tebi je jako zanimljivo u zivotu!
ajd rezi zile za alonsom!!
a onda se probudi i dalje na šljaku za par tisuca kuna!!

Medimurec013

Ti bi svoje mogao izrezati iz čistog gušta, jedna gnjida manje…Ali nije ovaj svijet te sreće…

mika.KA

sve 5.
uzivaj ostatak sezone u alonsu

F1ALONSO

Od 2003. kad san počea gledat F1 zahvaljujući rođaku i rodici koji su strastveno pratili F1 i navijali za Montoyu i Raikkonena (ja san izabra Alonsa) pa sve dosada samo veliko HVALA. Kada su jučer bila ona pretjecanja u kišnoj Mađarskoj, kada je jučer bilo ono odustajanje Schumachera u Japanu i proslava naslova, kada je jučer bilo ono pretjecanje Masse i Webbera u Brazilu. Iman osjećaj da je sve prošlo u par sekundi. Za mene F1 više nikad neće bit ista. Najveći talent odlazi zauvik. Jedino mi je krivo šta nisad nisan otiša na utrku da te vidin uživo dok… Read more »

F E R R A R I

Jedan od najvecih talenta da, najveci ne

Related Posts