Marko: Verstappen ne stavlja veto na dolazak Sainza

Glasine da je Max Verstappen stavio veto na dolazak Carlosa Sainza na mjesto Daniela Ricciarda opovrgnuo je Helmut Marko, savjetnik momčadi Red Bulla, sugerirajući time da je Španjolac još uvijek u igri za mjesto u austrijskoj momčadi.

U svijetlu nedavne Ricciardove odluke o prelasku u Renault, Red Bull je postao vlasnikom jedne od najtraženijih vozačkih mjesta na gridu. Sainz, koji je u prošlosti bio vezan uz Toro Rosso i Red Bull, jedan je od najizglednijih kandidata za to mjesto.

Ipak, neki izvori govore da bi Red Bull volio izbjeći tu momčadsku postavu zbog loših odnosa u doba kada su oboje bili vozači Toro Rossa.

Helmut Marko je za El Confidencial rekao:

“Daniel me u četvrtak nazvao kako bi me obavijestio o svojem odlasku. Proveo je većinu svoje karijere u Red Bullu i rekao kako želi promjenu.”

“Sada moramo razmisliti tko će biti Maxov momčadski kolega. Glasine su otišle toliko daleko da se priča o stavljanju veta na Sainzov dolazak. Red Bull je jedini koji odlučuje o vozačkoj postavi,” izjavio je Marko.

Iz svega navedenog, Sainz još uvijek visoko kotira na listi za prazno mjesto u RB-u.

Šef Toro Rossa, Franz Tost, koji je bio nadređen obojici vozača, izrazito cijeni Sainza:

Carlos je jednako brz kao i Max.

Ipak, Red Bull je doveo Verstappena radije nego Sainza kao zamjena za Daniila Kvyata. Verstappen je iskoristio priliku na najbolji mogući način, pobjedom na VN Španjolske 2016, a ostalo je povijest.

Dodajmo kako se i Pierre Gasly također spominje kao kandidat, nakon vrlo dobre sezone u Toro Rossu.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
F1 fan

Max je bio bolji u toro Rossu, bio bi u sad u redbulu

Related Posts