VN Velike Britanije je bila prepuna događaja, kao na stazi tako i izvan nje. Nakon što je osvojio pole position, Lewis Hamilton je loše startao u utrku i izgubio mjesta od Sebastiana Vettela i Valtterija Bottasa. Međutim, prilikom ulaska u treći zavoj Kimi Raikkonen je udario u četverostrukog svjetskog prvaka koji je izletio sa staze i pao na 17. poziciju.

Nakon utrke je Niki Lauda izjavio kako nesreće između Ferrarija i Mercedesa ove sezone nisu nimalo poštene, s obzirom da u većinu slučajeva Mercedes ‘izvuče deblji kraj’.

Toto Wolff je nastavio u sličnom tonu, te on čak i sumnja da sudari nisu slučajni. Nije se trebalo dugo čekati za odgovor iz Ferrarija.

“Zašto bi bilo namjerno? Nesreće se događaju,” započeo je Nijemac.

“Mislim da je smiješno i ludo misliti da bi netko tako nešto napravio namjerno. Ja ne bih mogao biti tako precizan da udarim nekoga i izbacim ga iz utrke.”

“U Francuskoj sam izgubio prednje krilo, tako da sam i sebi uništio utrku,” rekao je vozač Ferrarija.

“Nisam baš vidio dodir, ali smatram da nije bilo namjerno i nepotrebno je uopće pokretati takvu temu.”

Raikkonen je također odbacio tvrdnje da je dodir bio namjeran.

“Smiješno je kako nas svi napadaju, ali sam blokirao kotač i nažalost došlo je do dodira.”

25 COMMENTS

 1. Lauda,Toto i ostali mercedesovi ljudi su svojim izjavama meni pomogli da napokon mogu reć koji je najbolji vozač ikad rođen! To je Kimi Raikonen!
  On ima takvu moć nad bolidom dok juri preko 250km/h da može određene vozače baciti na kraj poretka,a da pri tome im Ne ošteti bolid. To je nevjerojatna sposobnost upravljanja,gotovo Božanska !
  Još mi je draži jer te bolide ne uništava iako bi mogao jer puno je teže nekog samo poslati izvan staze no se sudarili sa njim i izbaciti ga sa utrke!
  To govori i koliki je kimi čovjek osim što je vozačina! Daje im drugu šansu😂😋😋😂
  35  5
 2. 😂😂😂😂😂 Hamilton postaje sve gluplji i gluplji, kako uopće može tako nešto izjaviti, pa on je imao pole poziciju, a vettel ga je na samom startu oprao ko beba zvečku i njegov timski kolega i kimi bi ga prestigao da mu nije išao zatvarat i lauda i ostali iz Mercedesa moraju se pomiriti da više nisu najbrža momčad
  42  14
 3. Naravno da ga nije udario namjerno, zašto bi to itko normalan uradio, ali kriv je za to i treba u ovakvim situacijama biti pažljiviji da ne dođe do udarca i uništiš utrku i sebi i protivniku.
  45  7
 4. krastavac zabi si glavu u sepricku.
  ako se tko namjerno zabijao onda si to TI,pokazivao u utrci srednji prst,plakao radi maxa,razbio svog kimia,itd.
  bas me zanima sta bi napravio da si na prvakovom mjestu!!
  39  58