Mercedesov mladi vozač, George Russell vjeruje da su Charles Leclercovi impresivni rezultati ulaznica za F1 za mlade vozače poput njega.

Leclerc je osvojio GP3 seriju 2016. godine nakon čega je uslijedila titula prvaka Formule 2 prošle godine i mjesto u Sauberu ove sezone.

Russell je prošle godine osvojio GP3 seriju, a četvrtom pobjedom prošlog vikenda u Austriji je preuzeo vodstvo u poretku u Formuli 2.

“Mislim da se vremena mijenjaju. Imamo dečke poput Verstappena, Ocona i Leclerca koji su u F1 I koji mogu izazvati starije i iskusnije vozače na gridu.”

“Mislim da je Charles odličan primjer koliko su niže serije kompetitivne. Pobijedio je u GP3 I F2, a ja sam također pobijedio u GP3 i trenutno vodim u F2 seriji. Mislim da je Charles odličan primjer za što je sposoban, ali i što mi trenutno radimo”, izjavio je 20-godišnji Russell.

Russell je dodao kako se osjeća spremnim napraviti korak dalje u karijeri ako mu se za to otvori prilika i to zahvaljujući testiranjima s Mercedesom i Force Indijom. Njegovi zadnji rezultati mogli bi staviti pritisak na Mercedes da mu pronađe mjesto u F1.

“Ukoliko se ukaže prilika ovog vikenda u Silverstoneu, osjećam se spremno. U protekle dvije godine odradio sam već mnogo simulacija s Mercedesom i Force Indijom”

“Znam da vjeruju u mene da imam potencijala. U suprotnom, ne bi me držali kao mladog vozača. Trenutno smo na najvišoj razini u juniorskom motorsportu, natječem se s najboljim mladim vozačima svijeta, a to definitivno stavlja pritisak na donositelje odluka.”, zaključio je Russell.

Russell je tijekom čitave godine bio nadjačan od strane McLarenovog junior vozača, Landa Norrisa, kojem su, prema Zaku Brownu, čak tri F1 momčadi ponudile mjesto u Formuli jedan.

Ipak, Russell se zahvaljujući promjeni set-upa prije VN Francuske vratio u borbu za naslov.

“Na svaku utrku dolazimo sa sve boljim i boljim bolidom. Na početku sezone smo zaostajali, no promjenom bolida mnogo toga smo naučili. Sada s malim promjenama možemo bolje optimizirati bolid.”, dodao je Russell.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o