Renault odgovorio na Hornerove kritike iz Mađarske

Šef Renaulta Cyril Abiteboul tvrdi da ne osjeća pritisak nakon što je Red Bullov Christian Horner iznio kritike na njihov račun.

Nakon odustajanja Maxa Verstappena u utrci u Mađarskoj zbog problema sa MGU-K, Horner je bio vrlo frustriran zbog loše pozdanosti Renaultove pogonske jedinice jer su u dvije uzastopne utrke imali odustajanja zbog nepouzdanosti (Ricciardo utrku prije u Njemačkoj).

“Plaćamo višemilijunski iznos za ove motore, motore koji bi trebali biti prvoklasni proizvod, neka vrsta umjetničkog djela, a na kraju imamo ove probleme sa pouzdanosti. To je tako frustrirajuće, nažalost,” izjavio je frustrirani Horner.

Na reakciju od strane Abiteboula nije trebalo dugo čekati.

“Mi smo odavno prestali slušati što govori Christian Horner, još od 2015. godine. Jasno je da je svaka rasprava suvišna, pogotovo jer se naša suradnja bliži kraju. Imat će novog partnera (Hondu) kojeg će također plaćati hrpu novca za njihove motore i želim im sreću u toj suradnji. To je to, nemam što više dodati,” direktan je bio Abiteboul.

Horner se još osvrnuo na planove za nadolazeće utrke.

“Prvo trebamo shvatiti što se točno dogodilo sa Maxovom pogonskom jedinicom. Frustrira nas što je morao odustati jer je bio u odličnoj poziciji tijekom utrke. Bili smo blizu vodećima do kvara i odustajanja. Pozitivno je da je Daniel odvozio fantastičnu utrku unatoč startu iz sredine poretka.”

“Očigledno je da ćemo na nekoj od idućih utrka dobiti kazne zbog prekoračenja broja komponenti pogonske jedinice na oba bolida, što nas posebno iritira jer imamo brzinu da se borimo za pobjede i postolja a te nam kazne ne idu u prilog. Mislim da je upravo probijanje Ricciarda do četvrtog mjesta pokazalo koliko brz paket imamo,” zaključuje Horner.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
zac0805

Dešava se točno ono što sam napisao komentar u članku kada je RB potpisao sa Hondom da ne bude Renault više davao prave komponente pa neka se i ne bune kad su promjenili dobavljača

Desmosedici

Reno 4 je bio nepoderiv, isto tako Mercedes w123 i FIAT milecento. Hahaha! Sada su F1 to mnogo sofisticiraniji i opterećeniji sustavi pa se moraju ponekad i pokvarit. Reno se muči sa tim MGU-K, lani s alternatorom, stvarno frustirajuće da ne mogu riješit takve probleme.

Desmosedici

Ne vjerujem u teoriju zavjere tj. da Renault sada radi neke spačke Red Bullu. Na kraju krajeva interes im je da je Red Bull s njihovim pogonom konkurentan Ferrariju i Mercedesu, da se bori za pobjede i postolja. Time se ništa ne ugrožava ni njihova tvornička momčad, koja još nije sposobna za pobjede a ni za postolja, a ovako se može izvuć velika marketinška korist a i znanja za daljnji razvoj.

mika.KA

vrlo neprofesionalno iz renoa!
ak suradnja traje do kraja sezone onda nek ispostuju kak se spada!

F12013

Ako je s jedne strane neprofesionalno(Red Bullove), zašto ne bi bilo i s njihove. Zašto bi netko bio budala i puzao pred Hornerom i sličnima. Neprofesionalno je izlaziti u javnost s uvredama prema poslovnom partneru bez čijih usluga ne bi ni mogao sudjelovati u sportu. Te se stvari rješavaju iza otvorenih vrata. Oni su ti koji su se odlučili za prljavi pristup. Ništa bolje ne zaslužuju. Kao da se zaboravlja tko o kome ovisi.

mika.KA

pa popizdili su vise iz r.bulla.kvare im se bolidi dok na renou ništa.
ak ugovor traje do kraja sezone onda?
i sta ako izlaze u javnost?

Dani

Problem je jer su ih na početku sezone molili na koljenima da im isporuče motor s obzirom da im ni mercedes, a ni ferrari nisu htjeli. Ovo je vrlo neprofesionalno od rb-a, tako da ni ne čudi da drugi proizvođači ne žele takav loš pr.

Dani

Kada su osvajali naslove zahvaljujući renaultu i njihovim mapama motora i utjecajem ispušnih plinova na difuzor, tada se spominjao samo rb. Činjenicu da su sve to mogli zbog renaulta su prešutili. A sada ovako papački pljuju. Gade mi se.

Related Posts