Helmut Marko: Red Bull je morao stabilizirati Verstappena

Savjetnik Red Bulla, Helmut Marko, je izjavio kako je momčad Red Bulla morala malo smiriti mladog Nizozemca u njihovoj momčadi, Maxa Verstappena.

On je na početku sezone ima puno incidenata ali kako sezona odmiče sve je konstantniji i ne čini više greške.

Nakon VN Francuske se okomio na novinare zbog toga što su ga oni najviše prozivali na početku godine zbog incidenata, a sada ga ne hvala zbog dobre vožnje niti pišu nešto posebno protiv drugih vozača, tu je najviše mislio na Vettela, koji je imao incident s Bottasom.

Nakon utrka u Kanadi i Francuskoj, prema riječima Helmuta Marka, Max je dokazao kako ima i discipline i brzine.

”Max je stavljao previše pritiska na sebe, to je bio najveći problem. Radio je pogreške umjesto da je bio među prvima, tu priliku nije imao prošle godine.”

”Slučajno se dogodilo da u Kanadi nije bilo nikog iz njegovog tima, ali je i u Francuskoj odvozio odlično. Takvog Maxa očekujemo u budućnosti!”

U Monaku, gdje je Red Bull imao najbrži bolid, Max je na treningu razbio bolid te je morao startati sa začelja poretka. To ga je na kraju koštalo puno bodova i reputacije.

”Upravo je na toj utrci Max dobio puno iskustva kako se ponašati na stazi. Prvakom nećeš postati ako si prvi u svakoj sesiji, broje se samo utrke nedjeljom.”

Marko je odlučno izjavio kako je sada Verstappen našao do koje granice može ići a da pritom ne upropasti svoju ili tuđu utrku.

”Agresivnost i borbenost je nešto što njega karakterizira. Zato sam ga uvijek i branio. Pogledajte početak VN Kanade gdje je vozio kotač uz kotač s Bottasom bez problema, to je odlično.”

Na kraju je Helmut Marko izjavio kako upravo ta njegova mladost i popularnost je razlog zašto Red Bull mora stati iza ovakvog kvalitetnog vozača poput Maxa.

”U Austriji će imati podršku preko 18.000 Nizozemaca, možda čak i više nakon Francuske.”

”Ima važan status u svojoj zemlji ali i Belgiji. Nositi se s time sa samo 20 godine nije baš najlakša stvar,” zaključio je Marko.

Related Posts