Teorija urote nikad ne nedostaje u Formuli 1, a posljednja je ishod odluke o promjeni guma ususret VN Španjolske.

Izvršni direktor Mercedesa, Toto Wolff, uz oštre je kritike opovrgnuo navode Red Bullova Dr. Helmuta Marka o tome kako momčad iz Northamptonshirea dobiva poseban tretman od strane Pirellija, dobavljača guma za Formulu 1.

Već je po završetku utrke ovoga vikenda, Sebastian Vettel ustvrdio kako je novi, tanji tip guma uzrok Ferrarijevih problema u Barceloni.

“ Ne morate biti genije da bi razumjeli kako gume postaju tvrđe kada s njih uklonite četiri milimetara, time su ostale momčadi imale bolje rezultate od nas,” izjavio je Nijemac za berlinski tabloid Bild.

Red Bullov savjetnik Marko složio se s tvrdnjom te je izjavio kako je do promjene guma došlo na zahtjev Mercedesa.

“To je moguće kada ste istovremeno momčad i konstruktor.”

“Mi se bavimo proizvodnjom energetskih pića, naravno da nemamo ni približan utjecaj poput proizvođača automobila,” ,ustvrdio je Austrijanac.

Wolff nije ostao dužan sunarodnjaku, te mu je “uzvratio udarac”.

“Ovo nije prvi puta da se Marku priviđaju duhovi.”

“ Bilo je problema s odvajanjem dijelova guma tijekom zimskih testiranja, čak i u Red Bullu. Stražnje gume izgledale su kao vulkanski predjeli, stoga ih je Pirelli poboljšao.”

“Bilo bi loše za posao kada bi se gume, na primjer, u potpunosti raspale u komadiće,” dodaje Wolff.

“Mislim da je prikaz čiste slabosti to kada se žališ nakon lošeg vikenda. Prije svega, svatko gleda svoju momčad i brine o vlastitim problemima,” zaključio je Wolff aktualni verbalni okršaj.

6
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
6 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
5 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mars32

Nema zavjere. Vetel je nakon testa u srijedu izjavio da je odluka Pirelija bila ispravna. Testirali su gume s debljim i tanjim gaznim slojem i deblji im je uzrokovao veće probleme nego tanji koji se koristio na utrci.

avatar
Član
ferrari 012

Godinama se već Pirelli povezuje s Mercedesom tj. od kad su testirali gume za njih prije Hybrid ere. E sad koliko tu ima dima a koliko vatre ne možemo znati. Al od kad je Pirelli jedini dobavljač guma nižu se samo afere i kritike. Po meni ista stvar ko sa felgama svako da si nađe svog dobavljača pa gotovo vuk sit koza cijela i onda ne može nitko reći da Pirelli nekome pogoduje. Po meni Pirelli malo pogoduje Mercedesu jer znamo svi da su njihovi bolidi najoštriji prema gumama dok Ferrari i Red Bull znaju čuvati gume. Vidjet ćemo dalje… Read more »

avatar
Član
ferrari 012

Godinama se već Pirelli povezuje s Mercedesom tj. od kad su testirali gume za njih prije Hybrid ere. E sad koliko tu ima dima a koliko vatre ne možemo znati. Al od kad je Pirelli jedini dobavljač guma nižu se samo afere i kritike. Po meni ista stvar ko sa felgama svako da si nađe svog dobavljača pa gotovo vuk sit koza cijela.

avatar
Član
konacadabra

Ja razumijem da su ferrari i mercedes momcadi kojima je sve podredeno i koje su nit vodilja ovog sporta i oko kojih se vrti najvise love. Ali moraju se podvuc neke crte od kojih se ne smije odstupati i dogovoriti se koliko ce se struja koristiti( sto smeta ferrariu jer im je f1 poligon za aute u cemu ih razumijem), do guma ako su takve onda su takve cijelu sezonu i sve ostalo.

avatar
Član
CuoreSportivo

Zendo21, u potpunosti si u pravu…. Osim toga, ne bi bilo prvi put da Mercedes vara na legalan način… Samo se prisjetimo da su s razvojem bolida prije ove tzv. hibridne ere krenuli 3 godine ranije i još uvijek ubiru plodove istoga… FIA ne bi smjela mijenjati pravila tokom sezone za tekuću sezonu jer je očito da se s bilo kakvim promjenama nekome pogoduje…. A možda je to sve izrežirano od strane Liberty Media-e koja je shvatila da je vrag odnio šalu i da je Ferrari malčice iznad ostalih ove sezone pa reko da se malo zakomplicira razvoj događaja… Ma… Read more »

avatar
Član
zendo21

Živimo u jako podlom svijetu gdje je samo bitna količina kapitala i profita, i nebi bilo ništa čudno da se nekom pogodovalo. Ali puno toga nemoralnog se čini u svijetu oko nas, samo se nama predstavlja sve čisto, ali čim malo zagrebete pod površinu vidite da tu nešto ne štima. U krajnjoj liniji gume dolaze i na serijskim automobilima, tko može znati da pirelli nije postao ekskluzivni dobavljač guma za serijske automobile mercedesa, a realno para nije u formuli nego serijskoj proizvodnji gdje mercedes proizvodi milijune vozila godišnje, a može naravno biti i drugi razlog ovo je samo jedno viđenje,… Read more »