Kimi Raikkonen ostao je bez plasmana na VN Španjolske i bez dobrih bodova nakon što je na njegovom Ferrariju u 26. krugu utrke navodno otkazao turbopunjač.

Finac je vozio na solidnom četvrtom mjestu i to ispred Red Bullovog Maxa Verstappena koji je kasnije u utrci došao do najniže stepenice postolja. Ispred Kimija bio je njegov momčadski kolega Sebastian Vettel koji je imao problema sa gumama pa je morao još jednom u boks.

Raikkonen nije imao takvih problema i držao se svoje planirane strategije sa jednim zaustavljanjem. Sve je izgledalo kao da može do postolja u Barceloni.

No prilikom izlaska iz šikane na startno-ciljnu ravninu, Raikkonen je naglo usporio te je javio putem timskog radija da je izgubio snagu. Odvezao je još jedan krug, ali naposljetku se morao vratiti u boks i završiti utrku i to navodno zbog problema sa turbopunjačem.

Raikkonen je još u petak imao kvar na motoru zbog čega su mehaničari u njegov bolid stavili novi turbopunjač i MGU-H.

Ferrari još uvijek mora potvrditi kako je zaista došlo do kvara na turbopunjaču, no sve ukazuje na to. S obzirom da su samo tri komponente dozvoljene po sezonu, sve izgleda kako će Raikkonen morati negdje odraditi kaznu jer će koristiti više od dozvoljenog.

“Moja utrka je bila dobra, bio sam u dobroj poziciji i brzina je bila dobra,” rekao je Raikkonen.

“Vozio sam mirno i čuvao gume. Sve je bilo u redu, ali nažalost u jednom trenutku sam izgubio snagu. Uspio sam voziti okolo, ali to više nije bilo u punoj brzini pa sam se morao vratiti u garažu. Ne znamo puno o problemu. Bolid mora ići u tvornicu i provjerit ćemo što je. Što se tiče prvenstva, rezultat nije idealan i razočaran sam. Ništa nismo mogli napraviti drugačije danas, ali nastavljamo dalje pritiskati,” dodao je.

8 COMMENTS

 1. Šteta za raikkonena..završio bi na postolju uvjeren sam u to. Tri trke zavrsio i na svakoj je uhvatio podium. Odustao je u dvije trke i zato je sad tako velik zaostatak, od 3 koliko je završio u dvije je završio ispred vettela.
  5  0
   • A kog ja mrzim i zelim mu kvar samo da pobijedimo
    Jedini cinizam sa moje strane mozes cuti upravo prema takvim bulshit komentarima kakve vas eventualno 5 na ovom portalu iznosite
    A iskreno i to ugl izignoriram
    Ali iskreno pobijedio je mercedes bio je brzi no ni to nije dovoljno nego ajmo prizeljkvati kvarove ferrrariu i svakom ko pokaze malo brzine
    A dobro valjda ce vam to biti izgovor za brzinu koju smo vam pokazali od pocetka sezone
    4    5