Red Bull i Mercedes imaju vjere u FIA-u da će osigurati potpuno poštivanje pravila glede baterije i upotrebe ERS-a od strane svojeg najvećeg rivala, Ferrarija.

Tjednima su kolale glasine da Ferrari stječe nedopuštenu prednost. Naime, u pravilima stoji da MGU-K može nositi maksimalno 120kW snage. Bilo je nagovještaja da Ferrari koristi više od 4MJ energije po krugu iznad dopuštenja i to zahvaljujući dvostrukoj bateriji, koja se ne vidi na FIA-inim senzorima.

FIA je provjerila sporne Ferrarijeve sisteme u Azerbejdžanu i Španjolskoj, a stvar se zahuktala nakon vijesti da Ferrari koristi poseban software koji onemogućava provjeru te da FIA aktivno nadzire bolide pomoću dodatnog hardware-a.

Christian Horner i Toto Wolff su se osvrnuli na cijelu situaciju i izrazili vjeru u FIA-u da aktivno radi na rješavanju problema.

“Očigledno postoje glasine koje svi pokušavamo razumjeti. Siguran sam da FIA poduzima sve potrebne mjere kako bi nadzirala i provjerila ponašaju li se bolidi u skladu s pravilima. Naravno, dio je momčadske odgovornosti da osigura pravilnost bolida. Mislim da je FIA naj nadležnija po ovom pitanju,” komentirao je Horner.

“Teme oko legalnosti bolida svako malo iskaču, neke su malo više kontroverznije od drugih. Upravo je svakodnevna zadaća FIA-e da provjerava što momčadi rade, a obaveza je momčadi ponašati se u skladu s pravilima. Imam potpuno povjerenje u FIA-u da se angažirala oko svakog problema – bilo na šasiji ili motoru. Koliko sam ja upućen, process provjere je još u tijeku te nam predstoji vidjeti koji je rezultat svega,” izjavio je Wolff.

9
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
5 Komentara na temu
4 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
7 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Si, si, FIA potvrdila da je sve regularno. Vi mislila da smo mi Talijani varalice?

avatar
Član
Mike-ferrari

Nebi tako jeftino varali ako su pravila jasna ko dan
To je onda ocajnicki potez

avatar
Član
GE-90

Cuj njih oni imaju povjerenje u FIA-u. Tko ih uopce kaj pita? Šuti i vozi.
Jesu li imali povjerenja kad su bila flexi krilca kod redbulla u pitanju, kad je michelin imao presiroku gaznu povrsinu u odnosu na bridgestone, kad su muljali s testovima guma, kad su razvijali hibridne motore daleko prije svih zbog povlastenih informacija?

avatar
Član
west 44

Max Mosley=Ferrari

avatar
Član
sladjan87

Ako je sofware u pitanju nije ni svabi vjerovati .

avatar
Član
west 44

Ništa nije gotovo istraga još uvijek traje i nema ni govora za sada o nekakvoj legalnosti crvenih!!!

avatar
Član
Navijac

Misliš možda da nema govora o ilegalnosti?

avatar
Član
west 44

Mislim ono što piše!!!

avatar
Član
cromarineF1

papan