Hamilton: Staza u Monaku bi se trebala promijeniti

Nakon završene utrke u Monte Carlu, Lewis Hamilton rekao je da bi se format staze trebao promijeniti.

Mercedesov vozač se kvalificirao kao treći, ali je ostao na istoj poziciji i po završetku utrke. Čak i nakon otkazivanja MGU-K jedinice Daniela Ricciarda, nije mu pomogla da popravi svoj rezultat.

McLarenov vozač, Fernando Alonso, okarakterizirao je ovu utrku kao “najdosadnijom ikad” zbog nedostatka akcije na stazi. Hamilton dijeli njegovo mišljenje i misli kako bi se format staze trebao promijeniti ili da vozači odlaze u bokseve više od jednog puta.

“Ovo je posebna utrka u kalendaru, samo je šteta što nije uzbudljiva kao što je i staza. Nigdje drugdje nema mjesta kao što je ovo, Formula 1 bi trebala promijeniti stazu ili nešto. Na ovakvoj stazi se ne bi trebali zaustavljati u boksu samo jednom.”

“Na primjer u NASCAR-u, na toj utrci uvedu safety car i žute zastave bez razloga, samo da ih opet sve okupe.”

“Možda ovdje trebamo dvije utrke, tko zna? Ovo je bilo najdužih 78 krugova ikad.”

“Rekao sam princu Albertu neki dan da je možda vrijeme da se nešto poduzme u vezi duljine staze, jer krug odvozimo za 1.11 min.,” komentirao je Hamilton.

Uske ceste Monaka otežavaju vozačima pretjecanje, a tome svakako ne pridonose i širi bolidi. Zbog toga im je bitno da si na početku utrke osiguraju dobru poziciju i čuvaju gume kako se ne bi više puta vraćali u boks i time izgubili svoju poziciju.

“S pogleda vozača, nismo previše mogli napadati. Ne sjećam se kada sam tako malo napadao,” dodao je.

 

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

west bilo je i dobrih utrka u monaku 1981 1984,1992 itd,,,treba znat tu voziti ,ograde su blizu more,itd,, u monaku su uvijek sdafety ove godine je bilo dosadno pa šta sada

west 44

U pravu si bilo je dobrih trka u Monaku , samo sam se osvrnio na tvoj komentar i malo ga ispravio!

west 44

Montoya je 2003 startao 3 i zahvaljujuči lošem startu Kimija došao na drugo mjesto i poslije riješio Ralfa kroz boksove a pobjeda Panisa je čista slučajnost u kaosu od utrke gdje je bilo svega i svačega(kiša-suho) tako da su ciljem prošla praktički samo tri vozača od 23. To se događa samo jednom u životu i to je Panisu ostala prva i zadnja pobjeda!!!

west 44

ovo gore je za modesta!

modesto

haha šta bi ti htio lewis ovo je tradicija ne diraj je svaki zavoj je svetinja ima povijest, dosadna je bila utrka priznajem ali i u abudanbiju su trlke dosadne a preširoka je, u monte carlu je uvijek bilo sudara nikad nije bilo da nije bilo 5 ili 6 safetya ,,desi se to, samo meni smrta onaj zavoj dolje di je luka usporen ide se prema ogradi nekoć sde ondje prolazilo brzo,a gdee bi se onda produžilo, ne bi se onda vozilo prema hotelu?vozači su krivi nisu agresivni vozikaju se, kako je montoya znao doibiti utrku 2003 startao kao 4… Read more »

Worf

je je, sve je to super, tradicija, dugovjecnost i to………….ali f1 se mijenja iz godine u godinu. mijenja se apsolutno sve. i zato se bez ikakve rasprave trebaju mijenjati i staze. ako su vec izmjenjali toliko staza, ukljucujuci neprezaljeni hockenheim, pa sto nebi i ovo gov*o? auti su jednostavno rijecne lađe, presiroki za monaco. zasto da se ne promijeni malo? kako ti nije smetalo kad su onu bazen sekciju korigirali? tako treba i sad. nije se slucajno dogodila ona uzasna utrka. dogodit ce se svaki put. a koji ce ti k—- SC kad se ionako nemoze pretjecati nakon re-starta? cim… Read more »

modesto

worf monako nece nikad ispast iz kalendara , aabudabi ti je zabavan?

Worf

nije, ali nije ni ovo

Related Posts