Međunarodna automobilska organizacija (FIA) dala je objašnjenje zašto je zabranila Ferrarijeva krilca nakon samo jedne utrke. Ferrari je svoja krilca stavio na halo.

Ova inovacija privukla je mnoge komentare, pa tako i komentar vođe Force Indie Andrewa Greena koji je rekao da je i mislio da je to nedozvoljeni potez Ferrarija iako su krilca korištena u Španjolskoj.

“Oni smatraju da pomaže retrovizorima, no ja smatram da ih ne bi bilo da nemaju nekakvu prednost.”

“Poslali smo tehničku direktivu prije par tjedana kao odgovor na pitanja mnogih momčadi mogu li montirati retrovizore na halo.”

“Rekli smo da i zadali nekoliko odredbi, no sve je to stvar interpretacije,” rekao je Whiting.

Iako nije prekršila nijedno pravilo, Ferrarijeva naprava je zabranjena. Bilo kako bilo Vettel  i dalje ne zna zašto je zabranjena. Ferrari je još početkom sezone pitao za halo, a ovom je promjenom prva momčad koja je maknula retrovizore sa šasije na halo.

“Za nas je puno bolje jer bolje vidimo,” rekao je Vettel te dodao,”To je i bila svrha micanja.”

FIA je brzinski reagirala i nije dopustila da stvari izmaknu kontroli, no mogli su ovaj problem sankcionirati još prije Velike nagrade Španjolske.

 

7 COMMENTS

 1. A dobro, ako je tako, ako se ne smije..ne smije se i to treba biti jasno definirano i važiti jednako za svakoga. Zanima me kako Red bull, pa Force India, pa Mercedes smiju imati ona dodatna krilca na retrovizorima i do nosača retrovizora , doduše to je pričvršćčeno za šasiju, ne za Hallo, ali svejedno služi kao aerodinamičko pomagalo.
  4  1
  • A ovi Ferrarijevi retrovizori sa krilcima na Hallou..krilca sigurno služe i u aerodinamičke svrhe ali služe i kao dodatno pojačanje protiv vibracija retrovizora zbog toga što su krilca povezana sa vrhom retrovizora onom tankom vezom što dodatno ukrućuje sklop protiv vibracija a što dalje rezultira da vozač ima jasnu sliku na zrcalu.
   3   0
 2. Ako je nešto zabranjeno onda ako se to nešto koristi je u tom slučaju ilegalno što će reći da je Ferrari završio trku sa nelegalnim bolidom i treba im oduzet bodove za kaznu a ne svaki puta od idući puta vrijedi .Totalno nedefinirano!!!
  10  39