Međunarodna automobilska organizacija (FIA) dala je objašnjenje zašto je zabranila Ferrarijeva krilca nakon samo jedne utrke. Ferrari je svoja krilca stavio na halo.

Ova inovacija privukla je mnoge komentare, pa tako i komentar vođe Force Indie Andrewa Greena koji je rekao da je i mislio da je to nedozvoljeni potez Ferrarija iako su krilca korištena u Španjolskoj.

“Oni smatraju da pomaže retrovizorima, no ja smatram da ih ne bi bilo da nemaju nekakvu prednost.”

“Poslali smo tehničku direktivu prije par tjedana kao odgovor na pitanja mnogih momčadi mogu li montirati retrovizore na halo.”

“Rekli smo da i zadali nekoliko odredbi, no sve je to stvar interpretacije,” rekao je Whiting.

Iako nije prekršila nijedno pravilo, Ferrarijeva naprava je zabranjena. Bilo kako bilo Vettel  i dalje ne zna zašto je zabranjena. Ferrari je još početkom sezone pitao za halo, a ovom je promjenom prva momčad koja je maknula retrovizore sa šasije na halo.

“Za nas je puno bolje jer bolje vidimo,” rekao je Vettel te dodao,”To je i bila svrha micanja.”

FIA je brzinski reagirala i nije dopustila da stvari izmaknu kontroli, no mogli su ovaj problem sankcionirati još prije Velike nagrade Španjolske.

 

7
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
4 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

A dobro, ako je tako, ako se ne smije..ne smije se i to treba biti jasno definirano i važiti jednako za svakoga. Zanima me kako Red bull, pa Force India, pa Mercedes smiju imati ona dodatna krilca na retrovizorima i do nosača retrovizora , doduše to je pričvršćčeno za šasiju, ne za Hallo, ali svejedno služi kao aerodinamičko pomagalo.

avatar
Član
Desmosedici

A ovi Ferrarijevi retrovizori sa krilcima na Hallou..krilca sigurno služe i u aerodinamičke svrhe ali služe i kao dodatno pojačanje protiv vibracija retrovizora zbog toga što su krilca povezana sa vrhom retrovizora onom tankom vezom što dodatno ukrućuje sklop protiv vibracija a što dalje rezultira da vozač ima jasnu sliku na zrcalu.

avatar
Član
west 44

Ovdje su veči problem krilca , naime radi se o krilcima a ne o retrovizorima jer da nečemu ne služe ne bi ni bila tamo a sigurno su tu zbog aerodinamike.

avatar
Član
west 44

Ako je nešto zabranjeno onda ako se to nešto koristi je u tom slučaju ilegalno što će reći da je Ferrari završio trku sa nelegalnim bolidom i treba im oduzet bodove za kaznu a ne svaki puta od idući puta vrijedi .Totalno nedefinirano!!!

avatar
Član
SchumiSempre

Ferrariju oduzeti bodove za retrovizore i krilca, Mercedesa diskvalificirati iz prvenstva radi manipulacije guma s Pirellijem.

avatar
Član
west 44

Jel ti to” insajder” Vetma napunio glavu s glupostima ovčice!!!

avatar
Član
Miroslav Hržica

Ferrari je bio u skladu s pravilima kako su bila definirana prije utrke.
Nakon što su se druge momčadi žalile FIA je donjela direktivu koja vrijedi od sljedeće trke i prema toj direktivi Ferrarijevo montiranje retrovizora više nije u skladu s pravilima.

To je bit formule, čitanje i tumačenje pravila do krajnjih granica 🙂