Max Verstappen je priznao kako je kriv za incident sa Sebastianom Vettelom koji se dogodio u zavoju 14 što ga je koštalo postolja.

Nizozemac je pritiskao Vettela koji je bio na trećem mjestu kada je zakasnio na ulasku u zavoju u 43. krugu što je rezultiralo dodirom te okretanjem oba bolida.

Sudci FIA-e su razmotrili cijeli incident te donijeli odluku kako će mladog Nizozemca kazniti s 10 sekundi što je rezultiralo pomicanjem Verstappena s četvrtog na peto mjesto na kraju utrke.

Nakon utrke, Verstappen je priznao kako je napravio pogrešku.

“vidio sam kako se muči s gumama te pokušava kasnije kočiti u zavojima,” rekao je Red Bullov vozač.

“Blokirao sam zadnje gume i udario ga. Naravno, to je moja greška, nisam to htio.”

“Lako je sada reći nakon utrke da sam trebao čekati što bi vjerojatno bila bolja ideja, ali nažalost se na kraju ovo dogodilo.”

Nakon nekoliko incidenata u prve tri utrke ove sezone, Verstappenov najnoviji incident je potaknuo komentare kako bi Nizozemac trebao smanjiti svoju agresivnost na stazi.

Na takve komentare, Verstappen je odgovorio:

“Lako je komentirati. Trenutno ne ide kako u smjeru u kojem sam zamišljao, ali da li to znači da se trebam smiriti? Nisam baš siguran.”

Vettel je nakon utrke pričao s Verstappenom kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo potezom jer ga je to koštalo padom u poretku te završetkom tek na osmom mjestu.

“kasno sam ga tek vidio,” rekao je Vettel.

“Ostavio sam bio malo prostora te sam ga očekivao ranije.”

“Nisam imao namjeru se suprotstaviti jer sam vidio u situaciji s Ricciardom da to nema smisla. Bili su prebrzi na svježim gumama.”

“Zbog toga nisam htio kompromitirati utrku zbog dečkiju. No, on je napravio grešku. Pretpostavljam da je krivo procijenio te kompromitirao naše rezultate.”

Na pitanje da li bi Verstappen trebao svoju vožnju primiriti, Nijemac je odgovorio:

“Završio je dovoljno utrka. Ovo vam se može dogoditi također ako odvozite i 300 utrka.”

“Ne smijete zaboraviti da je u bolidu teško donositi odluke, ali moraš te stvari ograničiti u glavi i osigurati da se ne sudariš.”

“On je komotno mogao ostati bez prednjeg krila ili imati puknuće gume. Obojica smo prošli sretno,” zaključio je Vettel.

12 COMMENTS

 1. Ljudi sve su zakuvali dva TorroRosso vozača.Desilo se to kada su vozači Mercedesa i Ferrari-ia već bili u značajnoj prednosti.Safe car je dosta kasno reagovao kada su Ferrari i Mercedes već izašli na startno-ciljni pravac i nije im pružena mogućnost da idu u boks.Ovakve pogreške sudija mogu biti pod sumljom a pogotovo ničim izazvan incident dva TorroRoso vozača.Ja lično mislim da je ovo podvala jer i da su svi otišli po nove gume RedBul bi ostao na 2. i 3. mjestu.Šta se kasnije dešavalo je samo logičan slijed stvari i idiotska vožnja Verstappena.Čovjek koji je najopasniji u F-1 u poslednjih 20 godina.Start sa zadnje pozicije i pet bodova globe bi bilo i previše malo za njega.Daj Bože da ne ubije sebe ili nekoga nedužnog.
  12  1
  • dobro veliš gogo-PODVALA-druga momčad Red Bulla(torros)incident-krhotine na stazi-RB čeka odobrenje za safety car spreman na ulazak u box ….nitko me ne može uvjerit da situacija nije isplanirana
   …..a kaj se tiče Verstpna,….. nije on kriv…, svaki se vozač na stazi može ponašat koliko mu je to dopušteno od sudaca,…dok bi drugi vozači za današnji incident dobili prolazak kroz box, verstapn dobije toliko kaznu da ju može anulirati još za vrijeme trke
   ZAŠTO verstp ima povlašteni položaj?… VERRSTAPEN RULE..Možda je on mladi bik i voli trpat, a dobri stari Charli voli primat odostraga …. ili je u pitanju muška ljubaf ? …. ili Vertapnof čača plača sucima za dobru muziku? kolko para, tolko muzike…
   5   1
 2. Problem je baš u tome što mu se progleda kroz prste i on će ovako nastaviti sve dok se drastičnije ne kazni. Drugi je problem što se uvijek vrti oko Ferrarija i njima nanosi najviše štete. Na kraju će rezultat biti da će načiniti najviše štete sam sebi.
  28  1
 3. Žalosno 10sekundi kazna. Umjesto da je dobio 10sekundi ali STOP&GO. Istjerao Vettela sa staze oštetio mu bolid i sa kaznom je ispred njega. E moj Charlie… Ili bilo tko. Ocito mu se sve gleda kroz prste a to je vidljivo koliko je puta od kada vozi bio u incidentim situacijamA tj. Sudarima.
  35  0
 4. Ali eto takve stvari se događaju probao sam i nje išlo. Kod njega uvijek isti odgovor. Pa kako se tebi samo to događa zapitaj se bolje , kako se to Rikiju ne događa?
  Jednostano kad ti je IQ na nivou sobne temerature.
  Pa pobogu ovo ti je 4 sezona i niki ku…c nisi naučio do sada ,a koji ti je to incident do sada.
  Volio bi vidjeti taj podatak o njegovim incidentima mislim da svi početnici zajedno nemaju incidenata koliko ih ti imaš.
  E , gdje su ona vremena kad bi ti stariji kolega pogotovo šampion došao do garaže i zaljepio jednu zidarsku nakon utrke.
  Tebi bi trebalo dvije tri nakon svake i par komada prije svake trke samo da te se podsjeti.
  75  3