Sebastian Vettel je u stilu završio predsezonska testiranja u Barceloni.

S najbržim vremenom dana i rekordom staze je zauzeo prvo mjesto trećeg dana drugih predsezonskih testiranja.

S današnjih 186 krugova ukupan broj krugova mu se popeo na 425 i time je dostigao brojku od skoro 2000 kilometara.

Sljedeći put će u svoj bolid sjesti tek na prvom slobodnom treningu u Australiji kada će početi nova sezona.

Ferrari je na testiranjima pokazao pouzdanost ali i brzinu. Tek u Australiji ćemo vidjeti kako stoje u usporedbi s drugim ekipama ali za sada se ne čini loše.

Na kraju današnjeg dana Vettel se činio jako smiren i rekao je kako je pred ekipom puno analiza i traženja poboljšanja za njihov bolid.

Rezimirat ćemo neka pitanja koje su kolege iz Motorsporta postavile Vettelu:

Jesi li očekivao ovakvo vrijeme?
To je samo neko vrijeme, bitnije je to da smo ustanovili kako je bolid bio pouzdan tijekom cijelog dana i testa općenito. Gledanjem samo vremena vozača se ne može dobiti jasna slika kako stvari stoje. Danas je staza bila jako brza a mi smo bili na poprilično drugačijem programu od drugih. Sa svim tim faktorima nije realno uspoređivati današnja vremena s onima od prije. Najviše ćemo znati za dva tjedna.

Jesi li zadovoljan s tempom u simulaciji utrke?
Izgubili smo prošli tjedan dosta vremena zbog vremenskih uvjeta pa smo ovaj tjedan to morali malo nadoknaditi. U prvim simulacijama utrke se uvijek dogodi nešto neočekivano poput crvene zastave ili tehničkog problema ali smo imali sreće pa se sve nekako poklopilo. Sve ćemo pomalo to analizirati i pokušati razumjeti u kojim područjima se moramo poboljšati iako već imamo donekle ideju gdje bi trebali najviše poraditi.

Osjećaš li se spremnim za Melbourne?
Trenutno mi je potrebna jedna pauza! Napravili smo puno krugova i sakupili puno vrijednih informacija. Poradili smo na setupu bolida i svakim krugom sam se osjećao sve bolje i bolje. Sutra imamo još jedan dan s Kimijem, nadajmo se da će proći sve u redu da nadoknadi zbog prošlog tjedna i da krenemo raditi punom parom za Australiju.

Smatraš li da imaš sve što je potrebno kako bi osvojio naslov prvaka?
Ne znam to još. Odradili smo puno kilometara ali ne znamo kako stojimo u odnosu na suparnike. Naravno da je naš cilj biti ispred svih. Može nam pomoći analiza svih podataka ali pravo stanje nećemo znati prije Australije, nadajmo se da ćemo tamo imati razloga za zadovoljstvo.

Vidjeli smo kako se iz tvog bolida jako dimi na ulazu i izlazu iz garaže. Imate li neki problem?
Znamo o čemu se radi i nije neki problem. Na kraju je to lijepo za slike, što ne?

Kada bi napravio sažetak ovih testiranja osjećaš li da ste otišli korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu tj. imaš li bolji ”feeling”?
Asfalt je novi pa je zato teško reći nešto pametno, ali da, mislim da smo napravili korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu. Vidjet ćemo kako su naši suparnici napredovali pa ćemo podvući crtu.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mcstrela

Taktika ili nesigurnost,jedno jeste!

avatar
Član
Desmosedici

Pravi političar. Na sve je korektno odgovorio a ništa nam nije rekao. Da se ranije rodio mogao je bit Poklisar u Dubrovačkoj Republici.