Perez zabrinut zbog McLarena i Renaulta

Sergio Perez je izrazio zabrinutost po pitanju održanja četvrtog mjesta u konstruktorskom poretku zbog Renaulta i McLarena.

Meksikanac je izdržao frustrirajuća prva predsezonska testiranja u Barceloni kada je snijeg zabijelio stazu te tako onemogućio prvi izlazak Perezu s novim VJM11 na stazu. Perez je zadnjeg dana testiranja odradio 65 krugova te je tako zauzeo tek predzadnje mjesto po broju odrađenih krugova prema vozačima.

Iako je ga je prvi dio testiranja s Force Indijom “nasmiješenim”, Perez je oprezan po pitanju šansi njegove momčadi da zadrži svoju trenutnu poziciju konstruktora koja je inače i najbolja do sada od ulaska Force Indije u Formulu 1.

“McLarena se svakako treba paziti kao i Renaulta koji su mnogo stvari poboljšali,” rekao je Perez.

“Također, imamo puno povjerenja u Force Indiju tako da će to biti teška borba na sredini poretka i nadamo se da ćemo se još više približiti vodećem trojcu na vrhu.”

“Nakon izbivanja tri mjeseca sa staze, uvijek je poseban trenutak kada opet možeš osjetiti snagu bolida. Uvijek ti natjera osmijeh na lice.”

“Stvarno je šteta što je vrijeme bilo loše ovaj tjedan. Ono nam je ograničilo našu kilometražu i otežalo nam određene stvari. Mislim kako će mi idući tjedan dati bolju ideju što možemo očekivati kada dođemo u Melbourne.”

Perez kaže kako snažno partnerstvo između Force Indije i Mercedesa može donijeti malu prednost ispred momčadi koja koristi Renaultove motore zbog većeg učinka i pouzdanosti.

“Mercedes je bio snažan po pitanju pouzdanosti te se zbog toga nadam da to može stvoriti određenu razliku,” zaključio je Meksikanac.

Related Posts