Prvog dana drugog predsezonskog testa McLaren je ponovno imao problema s pouzdanošću bolida, a ovaj put momčad su pogodili elektronički problemi. Dvostruki elektronički kvar je značio najsporije vrijeme za momčad iz Wokinga u prijepodnevnom dijelu testa, a Stoffel Vandoorne je odvozio svega sedam krugova.

Problemi su počeli već nakon instalacijskog kruga kada se Renaultov motor ugasio pri povratku u box. Nedugo zatim, MCL33 se zaustavio na stazi kao posljedica istog problema s elektronikom, što je rezultiralo crvenom zastavom i višesatnom analizom problema. Vandoorne se uspio vratiti na stazu nekoliko minuta prije pauze za ručak, no njegovih sedam krugova daleko su od ranije zacrtanog cilja.

Elektronički problemi su povezani s baterijom, no još nije jasan izvor problema, odnosno radi li se o Renaultovoj ili McLarenovoj strani.

McLaren je također morao napraviti određene kompromise na zadnjem kraju bolida, a sve s ciljem poboljšanja hlađenja. Naime, na poklopcu motora su vidljiva tri dodatna otvora koja za cilj imaju poboljšanje hlađenja. Podsjećamo, prošlog tjedna je momčad imala problema s pregrijavanjem, a taj problem je kulminiralo u utorak kada su bili prisiljeni promijeniti cijeli zadnji kraj bolida zbog oštećenja uzrokovanih visokim temperaturama. Jasno je kako momčad pokušava pomaknuti granice u aspektu hlađenja bolida, no da bi završili prvi, najprije morate završiti, a to zasad McLarenu ne ide za rukom.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
dansla

Nešto je trulo u državi Danskoj …
A sad nema Honde.

avatar
Član
Pratiteljcro

…ili testiraju motor u sto manjem pakiranju pa se desavaju pregrijavanja. Ispituju granice 🙂
Ocekujem mclaren rame uz rame red bullu ako ne i vise od toga.