Šef Ford Motosporta Mark Rushbrook neisključuje mogućnost povratka momčadi Formulu 1, ali i priznaje kako su sadašnji troškovi previsoki kako bi se vratili.

Rushbrook je rekao kako su hibridna pravila relevantna za Ford, ali kako bi trebalo puno motivacije i velikih rezova po pitanju razvoja pogonske jedinice unutar Formule 1 za američkog proizvođača.

Fordova priča u F1 je završila 2004. godine kada su prodali Jaguar Racing današnjem Red Bull Racingu, ali Ford je financirao legendarni Cosworth DFV motor koji je osvojio svijet Formule 1 1967. godine tako da bi njihov povratak bio dočekan s oduševljenjem ako bi se on i ostvario.

“Hibridna snaga će biti relevantna za Ford u dugom razdoblju. Nećemo nikada reći ne Formuli 1, pogotovo ako se uvede proračun,” rekao je Rushbrook za Autocar.

Rushbrook uvjerava kako je važno da se vrati određena granica potrošnje u F1, pogotovo u vremenu gdje određeni proizvođači izdvajaju znatne količine novčanih sredstava za različite dijelove bolida kako bi povećali njegovu učinkovitost.

“Ograničenje proračuna u F1 je relativno,” rekao je Rushbrook.

“Ako ograničite za jedno područje, proizvođači će trošiti na drugom.”

FIA i Liberty Media razmatraju načine kako da privuku druge proizvođače da se pridruže Mercedesu, Ferrariju, Renaultu i Hondi na gridu, tako da u Fordu ne isključuju mogućnost povratka. 

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
johhan peacedohan

Kad gledam ka prošlosti F1 mi je nezamisliva bez momčadi Ferrarija kao ručak bez glavnog jela a bez Forda kao jednog od proizvođača motora F1 mi izgleda kao glavno jelo bez soli. Kad god su bili tu cirkus je bio potpun, bez obzira jesu li bili u vrhu ili na dnu. Bar meni nedostaju..

avatar
Član
modesto

volio bi ih vidjet u f1