Raikkonen: Prvi utisak SF71H je pozitivan

Sa trećim vremenom dana, Kimi Raikkonen je zaključio prvi dan testa u Barceloni. Odradio je 80 krugova prije nego je kiša krenula padati i poremetila planove momčadima.

Bez obzira na to, iz Ferrarija stižu vijesti kako su odradili predviđene stvari te da ih kiša nije omela.

Vidjeli smo da je Ferrari napravio puno serija in-out gdje bi samo izašli pa ponovo ušli u bokseve u istom krugu. Pretpostavljamo da je to sve dio plana i proces adaptacije na bolid.

Prvom danu testiranja je prisustvovao cijeli Ferrarijev vrh, najistaknutiji su sigurno Maurizio Arrivabene i Mattia Binotto. Naravno tu je bilo i raznih inženjera koji su ugradili dio sebe u novi SF71H.

Bili su relativno zadovoljni viđenim, pogotovo posljepodnevnim vožnjama Kimija Raikkonena.

Raikkonen je bio pozitivan te je pokazao zadovoljstvo sa ovogodišnjim bolidom.

”Prvi utisak je sigurno pozitivan. Naravno da je brzina po krugu još daleko od najboljeg ali nije ovo trenutak kada setraže najbrža vremena.”

”Cilj testiranja je pokušati shvatiti bolid i optimizirati ga maksimalno kako bi na utrkama bili brzi. Svakim danom ćemo biti brži i bolji te ćemo iskoristiti puni potencijal ovog bolida.”

Na pitanja o novoj halo zaštiti Kimi je odgovorio:

”Vožnja nije toliko drugačija. Prošle godine sam imao priliku voziti samo par krugova pa mi je ovo relativno novo iskustvo ali zasad nemam problema,” zaključio je Kimi.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Kimi je ovo sigurno odratio odradio optimalno i profesionalno. Jedva čekam sutra da Wunderkid malo jače nagazi cavallina.

Related Posts