19-godišnji Lance Stroll prilično je pragmatičan te ne krije činjenicu da ga je novac njegovog oca doveo do Formule 1 u Williams, ali također tvrdi da je dobio priliku i zbog njegovih rezultata koje je ostvario.

Priznao je Stroll nedavno u jednom intervjuu:

“Novac je otvorio vrata bez sumnje. Govorimo o jako skupom sportu. Postoji bezbroj vozača koji su iznimno talentirani, ali su odbijeni zbog nedostatka novca.”

“Ja sam svjestan toga. Mislim da je to baš šteta, ali to je tako. Puno sam radio kako bih ušao u Formulu 1 i mislim kako bez mojih pobjeda i titula ne bih bio danas u Williamsu.”

Potpomognut od strane oca Lawrencea, čije se bogatstvo procjenjuje na oko 3,5 milijarde dolara, Lance je osvojio Formula 4 titulu 2014, titulu Toyota Racing serije 2015. te Formula 3 titulu 2016. što mu je omogućilo dobivanje super licence.

Nakon toga je uslijedilo testiranje teško 40 milijuna dolara što je rezultiralo dobivanjem vozačkog mjesta u Williamsu prošle godine sa samo 18 godina.

“Iz moga kuta gledanja, stvari idu ovako – prvo moraš imati nekoga tko će te podržati, obitelj ili sponzor. To pomaže kod prelaska iz kartinga u trkaće automobile ili iz Kanade u Europu.”

“No, nakon toga si sam. Novac ne može kupiti pobjede bez obzira koliku potporu imaš, to si ti, upravljač, tvoja stopala i pedale.”

“Novac omogućuje prilike. Mjesto u Formuli 4, mjesto u dobroj karting momčadi i u Formuli 3, ali za super licencu su potrebni rezultati i tek tada ti je dopušteno da voziš u Formuli 1.”

Najveća ironija po pitanju Strolla jest ta što je njegov najveći kritičar njegov sunarodnjak Jacques Villeneuve, ali to mladog Kanađanina ne iznenađuje.

“Iskreno, jedva i primijetim što komentira jer je to uvijek negativno. Nikada nisam imao niti jednu riječ podrške od njega.”

Kao što je od prije poznato, Stoll je potvrđen u Williamsu i za nadolazeću sezonu te sada očekuje odluku svoje momčadi o njegovom novom momčadskom kolegi nakon odlaska Felipea Masse. Sergej Sirotkin i Robert Kubica su glavni kandidati, no sve je izvjesnije kako će Rus dobiti vozačko mjesto u britanskoj momčadi.

5
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
3 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
johhan peacedohan

Ako mu Williams ponudi dobar bolid vjerujem da ce ovaj decko sve iznenaditi.

avatar
Član
modesto

pay driveri,sterilne utrke,loši bolidim loša pravila,, f1 jew izgubila popularnost zadnjih 10 godina

avatar
Član
Korisnik

izgubila je samo ako razmišljaš na taj način na koji razmišljaš, i prije deset godina je vrjedila ista rečenica i za 10 godina će vrjedit ista rečenica, ako dopustiš to… malo manje kukanja i malo više gledanja s razumjevanjem i isto je zabavna ko i prije 10, 20, 30 itd. godina

avatar
Član
modesto

kako je zabavna ako vec 4 godine harači jedna te ista ekipa sama pravila su uzasna, nema vozača novih koji ce zapaprit ko nekoć montoya

avatar
Član
Korisnik

stajaznam, meni je zabavno gledat kako ferrari lovi nekog jačeg od sebe… ili nebitno zapravo tko je najjači, bitno je da postoji netko tko ga pokusava uloviti… problem je sto svi ocekuju minimalno 200 pretjecanja po utrci, sudare, guranja izljetanja i da se vodeći smjenjuje svakih deset krugova… e pa neide, a što se tiče dominacije jel treba podsjećat to što spominješ prije 10 godina RBR ili malo još prije Ferrari i njihove dominacije… pa de ajmo malo biti realni ili si počeo pratiti F1 prije 4 godine?