Force India je spremna pustiti Sergija Pereza i Estebana Ocona da se utrkuju kotač uz kotač ove godine, nakon što im je zabranila isto prošle sezone.

Meksikanac i Francuz su u nekoliko utrka izgubili vrijedne bodove za momčad. Najupečatljivije borbe tj. sudari bili su na VN Azerbajdžana i na VN Belgije, a to je rezultiralo i uvredama preko timskog radija.

Nakon toga im je vodstvo momčadi jednostavno zabranilo da se međusobno utrkuju.

Međutim, kako se primiče nova sezona, Otmar Szafnauer kaže kako je momčad spremna dati im novu priliku te kako vjeruju da su obojica naučili lekciju.

“Vozači bolje razumiju sada i sazreli su dovoljno da znaju kako se ponašati. Iduće godine bi sve trebalo biti puno bolje,” rekao je Szafnauer za Autosport.

Prisjećajući se momčadske naredbe prošle godine, Szafnauer kaže kako je Force India donijela odluku točno na vrijeme da zaštite svoj glavni cilj – četvrto mjesto u konstruktorskom poretku.

“Smiješno je jer budete kritizirani ako donesete tu odluku i kritizirani ako ju ne donesete. Neki mediji su nam govorili da smo to trebali riješiti ranije. Puštali smo ih da se utrkuju, a kada smo odlučili tome stati na kraj, onda su mediji pisali zašto im ne dopuštamo utrkivanje,” dodao je.

“Jesmo li izbalansirali sve na vrijeme? Vjerojatno jesmo jer smo osvojili to četvrto mjesto. U jednom trenutku sam čak mislio i da ćemo ga izgubiti jer su vozači često dolazili u kontakt i gubili su bodove. U Bakuu smo izgubili oko 33 boda i u tom trenutku je bilo prerano za pretpostavljati da ćemo završiti četvrto. Mislim da smo pogodili točno u pravo vrijeme kada smo im rekli da se više neće utrkivati,” zaključio je Szafnauer.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o