Dok Honda pokušava pronaći svoju sreću u Formuli 1 s Toro Rossom, McLaren se po drugi put u svojoj povijesti utrkivanja u Formuli 1 okreće prema francuskom proizvođaču motora.

U vremenu kada Red Bull traži alternativu francuskom proizvođaču zbog nezadovoljstva oko pouzdanosti koja je prošle godine nazadovala njihove vozače, Zak Brown je iskazao sličnu zabrinutost, ali čvrsto vjeruje kako će novo partnerstvo McLaren vratiti na sam vrh.

“Oni imaju snagu, iako imaju problema oko pouzdanosti kada ju povećavaju,” rekao je Brown tijekom izložbe u Birminghamu.

“U Meksiku je bio problem oko postavki, ali Max je pobijedio na vrlo dominantan način tako da imaju vrlo brz motor,” rekao je.

“Postoje područja koja trebamo unaprijediti, nismo savršeni,” priznao je.

“No, nedostatak snage je bio jedan od glavnih područja naše slabosti tako da mislim da bismo s Renaultom u bolidu trebali vidjeti značajnu razliku u Australiji.”

“Zadovoljni smo s odnosom koji imamo s Renaultom i nadamo se da ćemo se vratiti tamo gdje su ljudi navikli gledati McLaren, na sami vrh.”

Na pitanje vezano uz Hondu, Brown je priznao kako je uski pristup japanskog proizvođača bio problem, uspoređujući to sa situacijom Jaguara koji je imao sličan problem 2000. godine kada su ušli u Formulu 1 kupnjom momčadi Stewart Grand Prix.

“Eric je ranije ove godine govorio kako postoji određeni način na koji morate djelovati u Formuli 1, kultura Formule 1. Mislim kako su oni to tek sada shvatili. Sličnu stvar smo mogli vidjeti s Jaguarom kada je ušao u F1. Oni su to činili na korporativan način.” rekao je Brown.

“Ako pogledate Mercedes, njihovo sjedište nije u Njemačkoj. Trkaće momčadi su u Engleskoj, postrojenja su u Engleskoj. Renault je podijeljen između Francuske i Engleske.”

“Mislim da ono što im vjerojatno nedostaje jest možda malo više iskustva u Formuli 1,” priznao je.

“To sigurno nije trud, resursi, postrojenja su odlična, više je stvar u načinu rada.”

“Mislim kako će sve posložiti na mjesto, ali tri godine je bilo najviše što smo mogli čekati,” zaključio je Brown.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
BNL.McLaren

Bit ce to dobro.. Bolje od Honde u svakom slučaju. Uostalom suradnja s Renaultom dok je Alonso u momčadi ima smisla.. Još su pod pritiskom RedBull-a da poboljšaju pouzdanost, tako da bi McLaren mogao indirektno profitirati od toga. Samo da je šasija dobra kao prošle godine.. Sa brzinom na pravcu, dobrom šasijom i Alonsom za volanom mogli bi zabrinut dečke u prvim redovima.. Ajmo Woking !