Button sljedeće godine odrađuje punu Super GT sezonu

Svjetski prvak iz 2009., Jenson Button, sljedeće godine odradit će cijelu sezonu u japanskom Super GT prvenstvu za momčad Honde.

Button je u Formuli 1 proveo od 2000. do 2016. Ove godine ostao je u McLarenu kao rezervni vozač, u Monaku je mijenjao Fernanda Alonsa.

Britanac je odbacio mogućnost povratka u ovaj sport. U kolovozu ove godine odradio je Super GT utrku – 1000 kilometara Suzuke, a od sljedeće godine se pridružuje punom programu.

Button je danas u Motegiju potvrdio da će nastupati za Hondu, ali još uvijek nije potvrđeno tko će biti njegovi suvozači.

“Jako sam uzbuđen. Sljedeće godine ću voziti za Honda u Super GT prvenstvu. Sanjam o ovome posljednjih nekoliko godine, volim ovu kategoriju.”

“Odradio sam jednu utrku u Suzuki i tamo je bilo uzbudljivo. Pred nama je puno testova kako bi se poboljšali, a isto tako kako bi se bolje osjećao u ovome,” izjavio je Button.

Honda je jedan od tri proizvođača koji se natječu u ovo kategoriji. Tu su još Lexus i Nissan. Prvenstvo se sastoji od osam utrka: Okayama, Suzuka, Sugo, Autopolis, Motegi, Fuji (2x) i Tajland.

Related Posts