Bottas: Potrebno mi je više pobjeda kako bih se borio za naslov

Autor: Nikola Klobučarić06.12.2017 - 2 komentara

Valtteri Bottas izjavio je da sljedeće sezone treba više pobjeda kako bi imao šanse boriti se za naslov.

Bottas je karijeru u Mercedesu započeo iznenađujuće dobro. Nakon nekoliko uvodnih utrka, u Rusiji je ostvario svoju prvu pobjedu u Formuli 1, a Austriji je na konto dodao još jednu. Finac je nakon toga izgubio formu, a njegov momčadski kolega Lewisa Hamilton bez većih se problema odvojio od njega. Na kraju je Hamilton stigao do devet pobjeda, a Bottas do tri.

Bottas je svjestan kako sljedeće godine mora povećati broj pobjeda ako želi imati nekakve šanse za titulu.

“Sljedeće godine cilj je da više pobjeđujem. S ovakvim sistemom bodovanja trebaš pobjeđivati ako se želiš boriti za naslov.”

“Naravno, konzistentnost je najvažnija, a to mi je nedostajalo ove sezone. Imao sam utrka kada sam bio vrlo dobar, ali i perioda kada sam bio u slaboj formi. To je glavni razlog zašto me Lewis pobijedio – on je bio na visokoj razini cijelo vrijeme.”

Mercedesov je vozač priznao kako nije ispunio svoja očekivanja, ali je ustrajan u svom radu kako bi poboljšao svoje rezultate i borio se za najveću nagradu.

“Uvijek imam velika očekivanja. Znao sam da ću ove godine imati priliku boriti se za naslov, znao sam da je takvo nešto moguće. Osvajanje titule bio je moj cilj, ali u tome nisam uspio.”

“Međutim, najbitnija je količina novih stvari koje sam naučio – zajedno s momčadi, u tvornici i s Lewisom. To će mi pomoći sljedeće godine. Uvijek želiš biti skoro pa savršen. Ove zime ću raditi više nego ikad prije i pokušat ću sljedeće godine biti bolji,” izjavio je Bottas.

Koliko dobro poznajete F1 staze? [KVIZ]

Sainz vjeruje kako se rani prelazak u Renault isplatio

Zanimljivosti: Crashgate

Wolff: Mercedes je pronašao vozača za 2019.

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud