Sebastian Vettel je okarakterizirao svoju utrku u Abu Dhabiju kao usamljenu zbog dominacije Mercedesa na posljednjoj utrci Formule 1 ove sezone.

Vettel je bio dosta optimističan početkom vikenda i mislio je da će postići bolje rezultate jer je na kvalifikacijama završio pola sekunde iza Valtterija Bottasa.

Mercedesovi vozači su povećavali svoju prednost pa Vettel nije imao šanse protiv njih i zadržao se na trećem mjestu. Kada ih je pokušavao stići, daleko iza sebe je ostavio i svog momčadskog kolegu Kimija Raikkonena zbog čega se učinilo kao da je sam na stazi.

“Na početku sam se jako trudio, mislim da sam imao jako dobar start ali se nisam mogao pomaknut sa svog mjesta. Blokirao sam gume i time si malo potrošio prvi set guma.”

“Nakon nekoliko krugova, nisam mogao brže, a činilo mi se kao da se Mercedes sve više udaljavao pa sam bio usamljen na stazi.”

“U drugoj polovici utrke, imao sam bolji tempo, ali nije bio dovoljno dobar da dostignem Mercedes,” komentirao je.

Vettel je ove sezone pet puta pobijedio i nada se boljoj borbi sljedeće sezone, kao i većem broju pobjeda.

“Sretan sam zbog Bottasa i naravno, čestitke prvaku Lewisu Hamiltonu. Zaslužio je prvenstvo ove sezone, nerado kažem ali je bio bolji vozač. Nadam se da ćemo se nakon zime vratiti s boljim rezultatima,” dodao je Vettel.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
west 44

Prosjek +0.400 po krugu na obadve komponente guma iza Mercedesa!!!