Vettel još uvijek želi Ferrarijevu dominaciju

Autor: Nikola Klobučarić16.11.2017 - 4 komentara

Sebastian Vettel opisao je 2017. kao vrlo pozitivnu godinu za Ferrari te i dalje želi dominirati s talijanskom momčadi u Formuli 1.

Vettel i Ferrari ove sezone izazvali su Lewisa Hamiltona i Mercedes za obje titule, ali su ispali iz te borbe nakon katastrofalne azijske turneje.

Mercedes je četvrtu titulu zaredom osigurao u SAD-u, a Hamilton je to odradio sljedeći tjedan u Meksiku.

No, Vettel je pobijedio na posljednjoj utrci u Brazilu i donio momčadi petu pobjedu sezone. Ferrari je toliko pobjeda u sezoni zadnji put ostvario 2010.

Bez obzira na to što ove godine nije došao do titule, Vettel ostaje optimističan za nadolazeće sezone.

“Mislim da je iza nas vrlo pozitivna godina. Nitko nije očekivao da će Ferrari biti ovoliko dobar. Napravili smo najveći korak. Bilo je puno priče o ostalima, ali mi smo bili tu od početka pa sve do kraja.”

“Prošle godine nismo bili kompetitivni, nismo imali dobar razvoj bolida, ali ove godine ostvarili smo veliki napredak. Čak i ako pogledamo propuštene prilike, moramo priznati da je momčad napravili veliki korak naprijed.”

“Osjećamo da smo sve jači i nadam se da tu snagu možemo prenijeti na sljedeće godine, a ne samo sljedeću. Naš cilj je vratiti Ferrari dominaciji,” izjavio je Nijemac.

Momčad iz Maranella konstruktorsku titulu čeka od 2008., a Kimi Räikkönen i dalje ostaje njihov zadnji prvak s naslovom iz 2007.

Službeno: Sergej Sirotkin novi vozač Williamsa

Formula 1 u problemima oko novog logotipa?

Steiner: Ne postoji američki vozač koji je spreman za F1

Brown: Renaultov motor je brz

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud