Steiner: Motori za 2021. su dobar koncept

Šef momčadi Haasa, Gunther Steiner, kaže kako su parametri za motore koji bi se trebali uvesti 2021.  vrlo dobar koncept od kojeg mogu početi. Međutim, dodaje kako će trebati još puno usavršavanja.

Proizvođači pogonskih jedinica Ferrari, Mercedes i Renault su izrazili negodovanje planovima FIA i Formule 1 koji se fokusiraju na manje tehnologije i više standardizacije dijelova.

Steiner, koji naravno želi znatno smanjenje troškova, je prvi šef momčadi koji je izrazio pozitivno mišljenje.

“Pokušali su ostvariti stvari s više buke, više jednakosti i manje troškova. To je cilj svega toga. Mislim da su izbacili dobar koncept na kojem mogu počet raditi. Sada detalji mogu biti napravljeni od strane tehničkog osoblja. Koncept je vani i mislim da se neće mijenjati,” rekao je Gunther i nastavio.

“Treba raditi na detaljima koncepta kako bi ostvarili ciljeve koje su si sami zadali – više buke, jednakost i manji troškovi za momčadi koje kupuju motore. Nadam se da će to sve ostvariti.”

Za Haas je ključna stavka smanjenje troškova, ali Steiner shvaća da novi motori moraju ispuniti nekoliko uvjeta, a pritom biti prihvatljivi i za navijače.

“Ne bih rekao da je to najvažnije. Važno je kao i sve drugo. Što ako je i jeftino, a ljudima se ne sviđa? Hoćemo li i dalje to raditi? Mora postojati kompromis između onoga što navijači vole, a to je buka, i toga da dođe još proizvođača, što vole ostali. Element troškova je važan novim ljudima, trenutnim ljudima i momčadima koje ne prave svoje motore,” dodao je Steiner.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
madgalico

Buka, buka, brzina i buka…nam trebaju. 😉 Ne privlaci me vise da idem na utrke otkad su sjebali buku.

Emil

Da! Gluhi i mrtvi nek čuju!

Related Posts