Perez nezadovoljan Hulkenbergovom kaznom

Sergio Perez tvrdi da je kazna Nice Hulkenberga zbog njihovog okršaja tijekom prvog kruga VN Abu Dhabija beskorisna.

Hulkenberg je otišao van staze u 12. zavoju i ilegalno zauzeo sedmo mjesto nakon borbe s Perezom kotač uz kotač.

Nijemac je dobio kaznu od pet sekundi zbog odlaska sa staze i stjecanja prednosti koju je odradio tijekom odlaska u boks.

No, Hulkenberg je ostao ispred Pereza zbog toga što je Renaultov vozač prije zaustavljanja u boksu izgradio prednost u odnosu na Meksikanca.

Perez nije bio zadovoljan odlukom sudaca.

“Utrka nije bila uzbudljiva, ali sam imao situaciju s Nicom u prvom krugu. Mislim da je njegova kazna čudna zbog toga što sam bio ispred njega, a on je presjekao zavoj te stekao prednost i poziciju.”

“Imao je bolji tempo u čistom zraku, što mu je omogućilo da nadoknadi vrijeme pa je ova kazna beskorisna.”

“Morao mi je vratiti poziciju i nakon toga me prestići na stazi,” rekao je Perez.

Hulkenberg se malo osvrnuo na situaciju s Perezom, ali najviše je bio sretan zbog šestog mjesta kojeg je momčad osigurala.

“Prvi krug je bio jako zanimljiv, a isto tako i dio nakon pit-stopa. Morao sam proći Haas koji je bio vrlo brz na ravninama, a iza mene je bio Checo koji čekao da iskoristi situaciju.”

“Uspjeli smo završiti ispred i ovo je vrlo dobar završetak sezone.”

Start utrke + okršaj Pereza i Hulkenberga

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Worf

ima se i puno pravo ljutiti. ovo je usput jedan od najvecih problema u pravilima. koja direktno utjecu na zanimljivost utrke. iako se 5s stop/go kazna cini sasvim dovoljno za onaj prekrsaj, ipak je u potpunosti promasena. trebali su mu jednostavno reci da vrati poziciju. i tocka. tako je najbolje. jer on u medjuvremenu stvori 5s prednosti, i nakon boksa se opet vrati ispred. i tako dobijemo pretjecanje prakticki kroz boks(ne kao undercut, ali slicno), umjesto na stazi. a ono bi bila vrhunska borba. moraju poraditi na tome. jer je upravo cilj, srz utkrivanja f1 da se na stazi izbore… Read more »

johhan peacedohan

Slažem se u potpunosti, mada mislim da Sergio ne bi trebao pridavati puno pažnje na ovaj slučaj, jer je odvozio sjajnu sezonu, doduše imao je malo ispada sa Oconom i zasluženo osvojio best of rest u generalnom plasmanu. Malo me čudi od Nice ovaj potez jer ga držim kao jednog od najfer vozača i naravno uz neosporan talenat, jedina mana što vozi za žute baklave koje će se nadam se sljedeće godine naći na začelju ako ih stigne karma.

Related Posts