Alonso odrađuje WEC test za Toyotu

Fernando Alonso sutra će u Bahreinu sudjelovati na WEC testu za Toyotu, potvrđeno je.

McLarenov vozač dijelit će Toyotu TS050 Hybrid sa Sebastianom Buemijem. Španjolcu će ovo biti prvi kilometri u LMP1 hibridu.

Alonso nije bio na listi rookieja koja je izašla ranije ovog mjeseca, ali poznato je da je dvostruki svjetski prvak odradio otisak vozačkog mjesta u Kölnu kako bi bio spreman za test.

Alonso je danas u Bahreinu pratio WEC utrku kao gost bahreinske kraljevske obitelji te smo ga na gridu mogli vidjeti s članovima momčadi Porschea.

Ovaj test u Bahreinu Alonsu će služiti kao priprema za 24 sata Le Mansa koji planira odraditi u bliskoj budućnosti i tako nastaviti loviti trostruku krunu motosporta: Monako, Indy 500 i Le Mans.

“Jako smo uzbuđeni što će Fernando testirati naš bolid. Kad nas je posjetio u Kölnu vidjeli smo da je pun entuzijazma i strasti prema našem sportu i da je pravi trkač,” rekao je predsjednik momčadi Hisatake Murata.

“Poštujemo njegov interes u različite kategorije motosporta i zadovoljstvo nam je ponuditi mu šansu u našem hibridnom LMP1 bolidu. Bit će zanimljivo čuti njegovu povratnu informaciju o TS050 Hybridu.”

Za podsjetnik, Alonso će na početku sljedeće godine odraditi i 24 sata Daytone.

Related Posts