Fernando Alonso je izjavio kako ne sumnja u McLarenovu odluku o prelasku na Renault sljedeće godine nakon neuspješne suradnje s Hondom.

Alonso se vratio u McLaren 2015., baš kao i Honda, ali velike uspjehe koje je imala britanska momčad s Japancima krajem 80-tih i početkom 90-tih nismo ponovno vidjeli.

Tri sezone obilježene su nedostatkom pouzdanosti i performansi pa se McLaren odlučio za raskid suradnje i prelazak na Renault.

“Mislim da je dobro vrijeme za promjenu,” izjavio je Alonso pred zadnju utrku McLarena i Honde u Abu Dhabiju.

“Imao sam velika očekivanja od McLaren-Honda, to je vjerojatno bio razlog mog odlaska iz Ferrarija.”

“Ova kombinacija bila je atraktivna, ali kroz tri godine nismo ostvarili rezultate koje smo priželjkivali. Sada je vrijeme za promjenu i suradnju s Renaultom.”

Alonso je komentirao kako suradnja s francuskim proizvođačem znači njegov povratak drugoj obitelji. Španjolac je u Renaultu proveo ukupno šest sezona i donio im dva naslova.

“Vrlo sam optimističan kad vidim što Red Bull radi s Renaultovim pogonskim jedinicama.”

“Očito je da im fale još neke sitnice, ali boriš se za postolja i pobjede, a to je potpuno drugačija slika od trenutne McLarenove situacije.”

“Zbog toga sam optimističan i osjećam se kao doma. Vraćam se ljudima koje smatram prijateljima i drugom obitelji. Jako, jako dobra su kompanija i imaju vrlo dobar motor pa nemam nikakvih sumnji,” izjavio je Španjolac.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o