Max Verstappen i Kimi Raikkonen u zadnjim krugovima vodili su borbu za treće mjesto na VN SAD-a. Nizozemac je uspio prestići Ferrarijevog vozača, ali je na kraju ipak kažnjen zbog toga što je sjekao zavoj.

Je li Verstappen opravdano kažnjen?

Rezultati

Loading ... Loading ...

12
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
6 Komentara na temu
6 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
8 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Goranns

Opravdana kazna. Isekao je stazu baš u trnutku preticanja. Kimi se jeste malo uspavao pa je kazna zbog toga pod upitnikom za mnoge. I drugi su sekli stazu ali ne baš u trenutku preticanja. Tu je ona malo relativna rečenica što FIA baš koristi, da li je vozač time stekao prednost ili nije. I kao što je neko već napisao trebalo bi odma uz stazu staviti šljunak i gotovo. To bar nije teško ni skupo za napraviti.

avatar
Član
Desmosedici

Vidi, ima različitih staza, različitih konfiguracija. Ima krivina gdje se izlaskom sa staze u asvaltiranu sigurnosu zonu ne stječe prednost nego gubi vrijeme. Zbog toga se na nekim stazama u nekim krivinama to dopušta bez kažnjavanja. To nije nikakav problem. Međutim, problem nastaje kod duela tj. borbe za poziciju. Tada onaj koji napusti stazu obavezno mora vratiti poziciju onome koga je na taj način pretekao.

avatar
Član
Dany1982

gluposti meljete Verstapen mu je ušao s unutarnje strane jer mu je kimi ostavio vrata otvorena sta je trebao se zabiti u njega ili sa jednim kotacem izaci van. U slucaju da nije izasao van nego da je na silu isao i izazvao sudar onda bi svi rekli kako nije normalan itd… DIJECO ODRASTITE OVO JE UTRKIVANJE

avatar
Član
Korisnik

hahahahha znači zaletiš se, nemaš gdje, presjećeš stazu da se nezabiješ, usput zaradiš poziciju jer si kratio stazu i to je utrkivanje? pa šta onda uopće voze po stazi? inače, zna se šta se radi kad si poziciju ‘zaradio’ kraćenjem staze i to su suci i napravili

avatar
Član
gogo

Lijepo ste opisali situaciju.Kimi je imao u blagom desnom zavoju savršenu trkaču putanju jer je bio za dužinu bolida ispred Maxa.Max je znao da tom putanjom ne može proći bez kršenja pravila.Ako ste se nekad utrkivali znate da je u desnom zavoju “vaša” desna strana puta sve do njegove ivice.Svako podvlačenje je suludi potez a ne nikako utrkivanje.Ovo samo da se momci OPAMETE.

avatar
Član
Desmosedici

Ostavimo se sad subjektivnih procjena i sklonosti prema nekom vozaču. Pravila su jasna i moraju se poštivat. Ovo po čemu je Max prestizao Kimija ne tretira se kao staza, nego kao zona izlijetanja. To je ranijih godina mogla biti trava, pijesak, ograda i sl. Sada se zbog sigurnosti tako rade te zone ali se ne smiju koristiti da se po njima stekne prednost. Kad se vozač tu nađe mora obavezno vratit poziciju onom koji vozi po regularno obilježenoj stazi. To je tako i ne smije biti drugačije. Svako pravljene nekakvih iznimki stvorilo bi nered i konfuziju.

avatar
Član
alfa707

Trebali su ga već prije kažnjavat za gore stvari,sad se okuražio!
Šta kaže”nadam se da iduće godine niko neće doć”
Pa napusti onda f1 ako tako misliš!

avatar
Član
Worf

a mislim stvarno sto ovi suci rade……….svaki sport su unistili. nepotrebna kazna stvarno. pogotovo maxu nakon ovakve utrke.

avatar
Član
madgalico

Steta samo je malo izasao da izbjegne kontakt ali taman za kaznu te nije dobio prednost tim izlaskom jer je vec imao vecu brzinu..

avatar
Član
Desmosedici

To ti tako vidiš. Ajmo ovako. Da je umjesto te asvaltirane i crvenom bojom obilježene zone koja se ne tretira kao staza nego kao sigurnosna zona, nekad prije bi to bila trava, pijesak, ograda..Što bi Max napravio u toj situaciji? Odustao od pretjecanja i propustio Kimija, izazvao sudar, sam se izvrtio ili udario u ogradu? Sad malo promisli o svemu.

avatar
Član
madgalico

Da je baba musko zvala bi se Dusko…

avatar
Član
gogo

Kako nije dobio.Pa da je Kimi vozio tom putanjom šta bi se desilo.Max je znao šta čini.Pripremio je brzinu,ugurao se i van staze obavio preticanje.Dakle svjesno je išao protiv pravila.To je veoma opasno i drsko.Da je to pokušao u Baku-u bio bi u zidu kao u Monaku.Ovo on često čini i vrijeme je da ga jedanput i kazne.