Službeno: Alonso u McLarenu i sljedeće godine!

Autor: Nikola Klobučarić19.10.2017 - 14 komentara

McLaren je šaljivim videom na Twitteru potvrdio da Fernando Alonso ostaje u britanskoj momčadi i sljedeće godine.

Alonso se vratio u McLaren 2015., ali trenutni period od tri godine nije bio obilježen uspjesima zbog Hondinih motora. Britanska momčad prošli je mjesec objavila raskid suradnje s japanskim proizvođačem pogonskih jedinica i dogovorila suradnju s Renaultom za 2018. Ta odluka pomogla je Španjolcu da ostane.

“Nevjerojatno je što nastavljam svoju suradnju s McLarenom. Moje srce je uvijek htjelo ostati ovdje i tu se osjećam kao doma. Ova momčad je fantastična, puna nevjerojatnih ljudi kakve nisam sreo u Formuli 1. Sretan sam ovdje.”

“Ono što je također bitno, McLaren ima resurse za brzi povratak pobjedama i osvajanju naslova. Iako su zadnje godine bile teške, nismo zaboravili kako pobjeđivati i vjerujem da to možemo uskoro ostvariti.”

“Posljednje tri godine omogućile su nam kako isplanirati budućnost i radujem se toj avanturi. Uzbuđen sam zbog naše zajedničke budućnosti,” rekao je Alonso.

Zak Brown

“Fernando je bio važna karika u cijeloj organizaciji kroz posljednje tri godine, nevjerojatan je individualac i jedan od najkompletnijih vozača moderne ere. Uvijek je imalo smisla nastaviti suradnju s njim.”

“Njegova predanost pomoći nam da uđemo u 2018. pouzdani da možemo napraviti veliki iskorak. Fernando nas razumije i podražava u smjeru u kojem idemo. Nema sumnje da imamo vozača koji nam može pomoći da ponovno pobjeđujemo u Formuli 1.”

Eric Boullier

“Uvijek je bio jasan sa mnom da voli ovu momčad i da je njegovo srce spremno ostati. Današnja potvrda njegovog ostanka pokazuje da je potpuno predan utrkivati se i pobjeđivati kao McLarenov vozač.”

“Posljednjih godina smo često dijelili frustracije s Fernandom, a sada osjećamo da mu možemo obećati kako će imati kompetitivan bolid sljedeće godine. S Fernandom i Stoffelom krećemo u novo poglavlje i vjerujemo da imamo najbolje vozače u Formuli 1”.

Službeno: Sergej Sirotkin novi vozač Williamsa

Formula 1 u problemima oko novog logotipa?

Steiner: Ne postoji američki vozač koji je spreman za F1

Brown: Renaultov motor je brz

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud