Raikkonen: Loš prvi krug umanjio mi je šanse za bolji rezultat

Autor: Nikola Klobučarić30.10.2017 - 2 komentara

Kimi Raikkonen tvrdi kako mu je loš prvi krug na VN Meksika smanjio šanse za bolji rezultat.

Finac je, startavši peti, zadržao svoju poziciju do prvog zavoja, ali je izgubio nekoliko mjesta na kočenju. Na kraju prvog kruga bio je deveti. Zatim je dobio tri pozicije kad su u boks nakon zbog problema otišli  Sebastian Vettel, Carlos Sainz i Felipe Massa te je profitirao nakon virtual safety cara.

Raikkonen se nakon pit-stopa vratio na stazu kao treći i tu je ostao do kraja utrke.

“Nakon poteškoća u kvalifikacijama, treće mjesto nije loše, ali to nije ono što smo očekivali. Start nije bio toliko loš, ali nakon toga sam otišao ulijevo. Bio sam blokiran i tu sam izgubio puno mjesta. Tek nakon što su vozači ispred mene otišli u boks sam mogao pritisnuti i vratiti pozicije.”

“Bolid je bio malo bolji nego u kvalifikacijama i imali smo dobro brzinu. Pokušao sam se približiti Valtteriju, ali je bio predaleko. Fokusirao sam se na završavanje utrke i zadržavanje pozicije.”

Ferrarijev vozač vjeruje kako je talijanska momčad imala brzinu cijelu sezonu, ali smatra da moraju riješiti neke probleme kako bi bili bolji u 2018.

“Ove godine smo napravili korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu, ali očito je da još uvijek imamo neke sitnice u kojima moramo napredovati. Mislim da smo ove sezone imali dobar i solidan bolid. Nedavno smo imali nekih problema, ali brzina je bila tu. Naravno da su nas nekoliko odustajanja koštala u prvenstvu, a sljedeće godine ih moramo smanjiti i naučiti nešto iz ove sezone,” izjavio je Raikkonen.

Službeno: Sergej Sirotkin novi vozač Williamsa

Formula 1 u problemima oko novog logotipa?

Steiner: Ne postoji američki vozač koji je spreman za F1

Brown: Renaultov motor je brz

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud