Marko: Massi bi bilo najbolje da se umirovi

Red Bullov savjetnik Helmut Marko predložio je Felipeu Massi da se umirovi nakon događaja u zadnjim krugovima VN Japana.

Max Verstappen je pritisnuo vodećeg Lewisa Hamiltona na kraju utrke nakon što su stigli Massu i Fernanda Alonsa za cijeli krug.

Alonso je nakon utrke kažnjen zbog ignoriranja plavih zastava, a to je pomoglo Verstappenu da se približi Hamiltonu.

Hamilton je Massu zaobišao na ciljnoj ravnini, a Verstappen je to odradio tek u Dunlop zavoju. Ovu situaciju je komentirao Marko.

Hamilton je na kraju došao do pobjede, a Verstappen je završio drugi.

“Max je imao brzinu za napasti Hamiltona. Kad je u pitanju borba za prvo mjesto ne može se desiti da ti treba toliko da se makneš. Najbolje bi mu bilo da se umirovi. Završetak utrke je mogao biti uzbudljiviji.”

Verstappen, s druge strane, smatra da ovaj incident nije utjecao na njegovu šansu za pobjeđivanje utrke.

“Mislim da bi teško prošao Lewisa zato što je imao praznu stazu nakon toga. Približio sam se Hamiltonu jer ga je Alonso zadržao, tu je možda bilo šanse,” rekao je Max.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
johhan peacedohan

Dragi Helmute ti mislis da je njemu redovno uplacivan staz i penziono, a da ne govorim da nema godina za starosnu penziju. Znas kako je kod privatnika.

juzerKicker

Da, tu se slazem jer zelim i ja vidjeti nove vozace zeljne pobjede umjesto Masse. Njemu sve najbolje dalje u zivotu.

Za pretjecanje nazalost stvarno nije bilo sanse. Kad je max imao DRS iza Vottasa bilo je nevjerojatno gledati kako mercedes bjezi dalje umjesto da se ovaj priblizava. RB je vrh u zavojima, na ravnini nije imao apsolutno nikakve sanse, jedino sa nekim teskim kasnim kocenjem ali nije mogao biti dovoljno blizu. To sta je imao problema nakon vsc-a nije puno znacilo, ubrzanje i top brzina su ga spasavali u svakom slucaju.

klepesina

Marko prica jedno a Verstapen drugo i kaze iskreno da nebi stigao nit dobio priliku za napad na LH.Ja cu vjerovatVerstpenu jer ipak on vozi a ne Marko.Verstapen jedini i zna dal je mogao il ne.Verstapen sve objasnio ko hoce da shvati.

F12013

Ovdje nije bitno bi li on u tome li uspio ili ne. Samo se treba konstatirati da je Massa definitivno smetao Verstappenu.

F12013

Zaslužili su kaznu obojica po meni. Vidim da mi koji to spominjemo dobivamo dislajkove. Očito da većina ne misli tako. Massa je naprimjer zadržao Maxa kroz cijelu startnu ravninu i tek ga pustio pred kraj prvog sektora. A znamo koliko se tu gubi vremena.

MS791

Da kad to Massa radi Vettelu u lovu na Bottasa(Rusija) ili Perez vettelu u lovu na Botasa(Austrija) ili Alonso vettelu(malezija) nikom ništa, onda Vettel kmeči jel?

GE-90

Ajde Helmute oladi malo. Vidi vraga nisi primijetio da je Verstappen i bio u prilici za napad upravo zbog toga sto je Lewis izgubio vrijeme iza Masse, Alonsa. A amnezija od Malezije je brzo nastupila kada je alonso zakocio vettela u napadu na Ricciarda jel?
Tipican covjek s pitwalla Redbulla.

DMX

Tebi Massa VER Alonso …

Pero_Zdero

Baš me zaniima šta bi rekao da je lujo ganjao maxa.

dFixxx3r

prvi puta da se slazem s ovim

Related Posts