Kevin Magnussen kažnjen je s tri mjesta na gridu zbog blokiranja Sergija Pereza tijekom kvalifikacija za VN SAD-a.

Perez se približavao sporom Magnussenu na ulasku u 13. zavoj tijekom prvog dijela kvalifikacija. Danac mu je zasmetao, a vozač Force Indije bio je ljut, što smo mogli čuti na team radiju.

Iako Perezove kvalifikacije nisu bile upropaštene – na kraju je stigao do Q3, suci su ipak kaznili Magnussena.

“Suci su proučili različite kuteve ovog incidenta pomoću video snimaka. Isto tako smo preslušali team radije obojice vozača i njihove izjave nakon kvalifikacija. Magnussen je priznao da je blokirao Pereza, ali ne svojom krivicom zbog toga što je od momčadi primio poruku u kojoj mu je rečeno da je Perez u izlaznom krugu. Vozač i momčad su se ispričali Perezu na pogrešci,” glasilo je u FIA-nom priopćenju.

Video incidenta između Pereza i Magnussena

 

Lance Stroll također je kažnjen s tri mjesta zbog blokiranja Romaina Grosjeana.

Grosjean se u svom brzom krugu približio Strollu koji je bio u sporom krugu na izlasku iz pretposljednjeg zavoja tijekom prve runde kvalifikacija.

Stroll je krenuo udesno kako bi se maknuo Francuzu, ali je Grosjean bio prisiljen izaći sa staze.

“Suci su proučili različite kuteve ovog incidenta pomoću video snimaka. Preslušali su i radio obojice vozača. Stroll je bio u sporom krugu, a Grosjean u brzom. Stroll je mijenjao postavke na volanu pod direktivom svog inženjera i dobio je kasnu dojavu o Grosjeanovom dolasku. Stroll se odmah maknuo udesno, ali je Grosjean već stigao i otišao sa staze. Očito je da Stroll nije mogao vidjeti Grosjeana u retrovizorima, a nije mogao otići ulijevo jer ga je Kvjat prestizao s njegove unutarnje strane. Suci vjeruju da je Stroll napravio što je mogao u ovakvim okolnostima, ali ovo je bila opasna situacija zbog razlike u brzini između dva bolida koja je bila 100 km/h. Momčad ga je morala prije upozoriti na Grosjeanov dolazak.”

Video incidenta između Strolla i Grosjeana

 

Magnussen i Stroll tako se pridružuju vozačima koji svoje kazne odrađuju zbog motora, a to su Max Verstappen, Stoffel Vandoorne, Nico Hulkenberg i Brendon Hartley.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o