Hartley je zvao Marka kada je Porsche najavio odlazak iz WEC-a

Autor: Luka Kolak19.10.2017 - 0 komentara

Debitant za Toro Rosso, Brendon Hartley, rekao je kako je zvao Red Bullovog savjetnika Helmuta Marka nakon što je Porsche objavio kako se više neće zadržavati u WEC LMP1 programu.

Hartley je iznenađujuće od Toro Rossa dobio priliku ovaj vikend na VN SAD-a u Austinu kao zamjena za Carlosa Sainza koji je otišao u Renault, dok mladog Pierra Gaslya će zamjeniti Daniil Kvyat  zbog toga što je Francuz morao otići na finale Super Formule u Japan.

Red Bull je gurao Hartleya na početku karijere u jednosjedećim kategorijama gdje je osvojio titulu u Formula Renault Eurocup te treće mjesto u British F3 2008. godine, da bi ga Red Bull dvije godine kasnije odbacio.

Kasnije je krenuo s utrkama u automobilizmu te osvojio Porsche LMP1 utrku nakon što je osvojio ovogodišnji Le Mans 24 Hours i 2015. WEC titulu pored Marka Webera i Time Bernharda.

Heartly je otkrio kako je opet stupio u kontakt s Red Bullovim savjetnikom Markom nakon što je saznao da će Porsche otići iz LMP1 nakon 2017.

“Nazvao sam Helmuta nakon što je LMP1 program završio samo da mu kažem da ako postoji bilo kakva prilika, spreman sam,” rekao je Heartly za Motosport.com.

Heartly je proteklih tjedana bio u Red Bullovom simultaoru, njegov prvi takav nakon Mercedesa 2012. godine. Također je rekao da uopće nije mogao ni zamisliti da će nakon simulatora nekoliko tjedana kasnije morat sjest za bolid.

“Prvo sam napravio test u simulatoru i nisam pitao puno pitanja,” rekao je.

“Rekli su mi da dođem i ja sam pristao. Stvarno nisam znao da postoji šansa da budem na gridu u Austinu.”

Službeno: Sergej Sirotkin novi vozač Williamsa

Formula 1 u problemima oko novog logotipa?

Steiner: Ne postoji američki vozač koji je spreman za F1

Brown: Renaultov motor je brz

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud