Alonso: Sve opcije su i dalje otvorene

Autor: Luka Kolak13.10.2017 - 19 komentara

Kada je McLaren objavio kako prekidaju suradnju s Hondom i prelaze na Renaultove pogonske jedinice, mnogi su očekivali kako je to potvrda kako će zvijezda momčadi Fernando Alonso potpisati novi ugovor s McLarenom.

Mjesec dana nakon rujanskog roka kojega je on postavio ranije ove sezone i dalje nema službene potvrde hoće li Španjolac ostati u momčadi iz Wokinga. Neke glasine koje su kružile u Suzuki govore kako će službena objava biti prije VN SAD-a.

U međuvremenu, Alonso je se oglasio na društvenim mrežama i izjavio kako ima i drugih opcija izvan Formule 1.

“Kao što sam rekao nekoliko puta do sada, jedan od mojih ciljeva je da budem najbolji vozač na svijetu, najkompletniji u svijetu. Ja i dalje vjerujem da moram pobijediti u drugim kategorijama, posebno trostruku krunu, što je što je jedino pošlo za rukom Grahamu Hillu. To je jedan od ciljeva koji ću pokušati ostvariti.”

Kada se ovo čita između redaka, može se zaključiti kako budućnost izvan Formule 1 u 2018. nije nezamisliva za Alonsa.

“Uvijek imate vjeru da će stvari ići nabolje. Kada moraš donijeti odluku koja ovisi o tvom putu i odredištu, morate postaviti najviše moguće ciljeve.”

“Cilj za 2018. je biti konkurentan nakon nekoliko godina gdje to nije bilo moguće. Cilj da budem najbolji na svijetu zahtjeva pobjede i u drugim kategorijama na najprestižnijim utrkama u motosportu.”

“Ponekad se fokusiramo na F1 zato što je to najbolja serija na svijetu, ali tu su i druge kategorije s drugim bolidima, s manje tehnologije što zahtjeva drugačiji stil vožnje i druge vještine. To bi mogao biti zanimljivi izazov.”

Prelazak u IndyCar uvijek je jedna od mogućnosti, ali Alonsu to trenutno nije u planu.

“Kalendar za 2018. je izašao. Puna sezona u IndyCaru nije nešto o čemu trenutno razmišljam, ali nakon iskustva iz Indy 500 ove godine dolazi u obzir u budućnosti. Ne znam kad će to biti, nadam se da ću se ponovno tamo natjecati.”

Alonso je pričao i o svojoj motivaciji nakon 16 godina u Formuli 1.

“Kada počinješ uvijek imaš san pokazivanja svog talenta svijetu i želiš postati uspješan u Formuli 1. I sad imam motivaciju jer uvijek postoje očekivanja kad sjednem u bolid. Imam odgovornost ostvarivanja rezultata za momčad,” rekao je Alonso.

Službeno: Sergej Sirotkin novi vozač Williamsa

Formula 1 u problemima oko novog logotipa?

Steiner: Ne postoji američki vozač koji je spreman za F1

Brown: Renaultov motor je brz

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud