Alonso opomenut i kažnjen zbog ignoriranja plavih zastava

Autor: Nikola Klobučarić08.10.2017 - 7 komentara

McLarenov Fernando Alonso opomenut je i kažnjen zbog ignoriranja plavih zastava tijekom VN Japana.

Alonso se borio s Williamsovim Felipeom Massom za zadnji bod na Suzuki kad su ih za cijeli krug stigli Lewis Hamilton i Max Verstappen.

Hamilton je proveo više od kruga iza Alonsa prije nego ga je zaobišao, a Verstappen je to odradio nedugo poslije Britanca.

Alonso je prijavljen sucima zbog ignoriranja plavih zastava, a nakon istrage je dobio opomenu i 2 kaznena boda.

U izvještaju je pisalo:

“Alonsu je bilo signalizirano plavo svjetlo i plave zastave između 14. i 15. zavoja u 51. krugu. Također je krug prije dobio trepćuće plavo svjetlo koje označava da mu se približava vodeći u utrci. Alonso je propustio Hamiltona u 52. krugu kroz 11. zavoj. Vozačima je naglašeno da moraju propustiti vozače koji ih stižu za jedan krug čim im se pruži prilika, bez obzira na borbu koju oni vode. Suci su zaključili da Alonso to nije učinio. Alonso je rekao da je prilika za propuštanje Hamiltona bila na ciljnoj ravnini, ali kasnije ne, sve do 11. zavoja. Suci su prihvatili da nema puno mjesta za sigurno propuštanje bolida od 2. do 9. zavoja., a to je doprinijelo vremenskom razdoblju da bi Alonso propustio Hamiltona. U donošenju kazne suci su usporedili ovaj incident sa ostalima koji su bili slični i zaključili da ovaj nije bio toliko ozbiljan kao drugi te je Verstappenu dao dovoljno prostora.”

Alonso je utrku završio na 11. mjestu.

Službeno: Sergej Sirotkin novi vozač Williamsa

Formula 1 u problemima oko novog logotipa?

Steiner: Ne postoji američki vozač koji je spreman za F1

Brown: Renaultov motor je brz

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud