[ANKETA] Tko je kriv za udes na startu utrke u Singapuru?

Tko je kriv za udes na startu utrke u Singapuru?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Glasajte i za vozača utrke.

Tko je vozač utrke na VN Singapura?

Rezultati

Loading ... Loading ...

 

49 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Slugger

2619 glasova. Nije loša brojka za ovaj portal.
I dokaz da još uvijek ovaj sport ima vjernu publiku.

djoleks

Ukratko,administratori ovog foruma trebaju ime foruma promijeniti u ferari.

Desmosedici

Evo da i ja ovo prokomentiram kako sam ja vidio i shvatio ovu situaciju. Sva trojica vozača snose dio odgovornosti za nastali incident ali Max ipak najviše. Kimi je odlično startao, prešao Maxa sa lijeve strane za pola bolida, ali mogao je ići još malo ulijevo da što više izbjegne mogućnost da ga Max zakači prednjim lijevim kotačem. Max je već bio izgubio poziciju od Kimija, a ispred sa desne strane Seb ga je agresivno zatvarao. Iskusan i zreo vozač u toj situacij mora pretpostavit da Seb ne vidi Kimija, da će ga nastavit zatvarat i da mora doći do… Read more »

mcc

A gdje je to Kimi mogao ići još “malo” lijevo, po mogućnosti s 2 točka po ogradi!? Kao pokušavaš biti objektivan i onda kažeš sva 3 snose odgovornost, a jedina Kimijeva odgovornost je što je prejebeno startao i prepišao oba red bulla na startu. Kimijeve odgovornosti nema u ovom incidentu. To što Verstapen ne zna procijeniti kad je izgubio dvoboj nema veze ni sa ferrarijem ni sa mercedesom niti s borbom za naslov niti s ostalim momčadima na gridu nego s FIA-om koja ga ne smije kazniti i staviti na hlađenje. Dečko ima najveći potencijal i perspektivu u F1 svaka… Read more »

Desmosedici

Sve potpisivam što si rekao, mislim da si krivo shvatio što sam ja rekao. Max je velika opasnost, ako mu se nastavi tolerirat ovako ponašanje netko će ozbiljno nastradat. Ovo sam predosjećao čim sam čuo za kišu. Nažalost, stalno se pozicionira negdje oko Ferrarija i stalno im čini nekakvu štetu. Kimi je imao oko pola metra prostora lijevo ali je opasno po kiši ići na rub staze zbog proklizavanja a mislim da ni to ne bi pomoglo u ovom slučaju. Htio sam reći da je činjenje svakog od ove trojice vozača doprinijelo sudaru ali je krivica Maxova. Nadam se da… Read more »

johhan peacedohan

Kliknuo sam da je Max kriv iako sam ubjedjen da je u pitanju trkaci incident. Medjutim kad sam vidio ovu sliku mislim da je moj omiljeni vozac Kimi malo pretjerao, ali ostajem da je ovo sve u sferi trkaceg incidenta iz duha 80-tih.

sajberx

Vettel je kriv za karambol . Vetell je krenuo dobro i poceo je da brani od maxa medjutim i Kimi je startovao odlicnoi i poceo je preticati maxa , max nije imao kud a jos ga je vettel izgurao jos malo desno taman toliko da max picne u zadnji tocak Raikonnena koji se od siline udara zabada u vetela . kraj

mcc

Znači jedan se vozač zabio u drugog koji je ispred njega a kriv je treći jer je vozio ispred njih i nije imao nikakav kontakt s njima. Ajde molim te napravi takvu saobraćajnu u Srbiji i objasni to tako miliciji. Potom napravi takvu prometnu u Hrvatskoj i objasni to tako policiji. Pa smijat će ti se i milicajci i policajci. A onda se zamisli kakvo ti je objašnjenje kad ti se smije milicija i policija.

karko

Ja sam danas u naletu skupljanja minusa pa jos jednom moram reci da je Kimi glavni krivac, ostalima preporucam oftamologa

trust_no1

Evo video za anti Maxovce i ćorave ferrariste. Ko ćorave kokoši kljucate po Maxu a on je najmanje kriv. https://www.youtube.com/watch?v=n-IMVwClDww

nixon

mam osjecaj da je i Max zakocio da bi se vettel zapucao u Kimija koliko je agresivno branio poziciju
klasicni trkaci incident al ako se mene pita najveci krivac Vettel.
ne razumijem na ovoj anketi koliko nerlih glasova(navijačkih)

Ferrari 23

Ja mislim da si ti ćorav do boli..pa Vettel je napravio sve što i drugi rade kada stratraju sa pole-a..Max je tu se sjebao jer nije pazio na Kimija i desilo se šta se desilo…de sad mi još najbolje reci da je Vettel bio kriv jer je išao zatvoriti Max-a ?

_marko_

NIsam Ferarist, ali situacija u kojoj se našao Max je da je ostal bez prostora. zatvorili su ga bolidi koji su za više od pola dužine bili ispred njega. znači imal je izbora – PUSTITI GAS!

Daijiro74

Pogledaj onboard video sa Maxovog bolida. U trecoj brzini pusta gas u momentu kad vidi kamikazu s desna kako dolijece, jasno se vidi na LEDicama okretaja.

trust_no1

Evo nixon i ja pokupili minuse od ferrarista 😀

Daijiro74

Mislin genijalci sta kazu da je Max triba kocit? Jel vi to ozbiljnio? Sa jos 17 bolida iza u punom gasu koji se međusobno na startu izbjegavaju na sve strane, on je triba kocit? Je ste mozgovi blago vam se. A mozda je Vettel triba naucit koristit volan pa se ovo isto ne bi desili. Ovo je prvi put nakon kontakta s nekim da Vettel ne place novinarima i ne upire prstom. Mislim da to dovoljno govori tko je kriv.

trust_no1

Slažem se

ayrton17

Da je vettel ostao na svojoj strani,mozda samo mrvicu otisao u ljevo,kimi bi dosao ispred maxa i tako presjeko mu putanju i dva ferrarija bi usla jedan uz drugog u prvi zavoj,ili cak kimi prvi,vettel lagano drugi Ali vettel nije dobro odreagirao defintivno jer nije vidio kimija Nema tu nekakvih krivica,ako vec treba nekog za nesto krivit to je vettel,za losu prosudbu i reakciju Nema se max u tom dijelicu sekunde kamo maknut jer sa obje strane su mu bolidi,a sigurno nece stat na kocnicu jer to nije na pameti niti jednom vozacu u takvim situacijama Veceg ferrarijevog navijaca od… Read more »

mcc

Znači dvojica vozače me zatvore i moja dva izbora su: propustiti ih ili se zabiti u njih. Logično je dodati gas i sa što većom brzinom zabiti se u njih te ti potezom upropastiti si utrku i ostaviti svoju momčad bez bodova. Mislim da FIA takve poteze treba nagrađivati extra poenima, ono za glupost dana ili utrke. Ako bude ozljeđenih, još dodatne poene nadodati.

rolu

DOBRO JE REKAO HAMILTON PRIJE STARTA DA ĆE BITI FRKE JER VERSTAPEN STARTA PORED DVA FERRARIJA I DA TU VIDI SVOJU ŠANSU. NISAM NIĆIJI NAVIJAČ ALI DA JE NETKO OD FERRARIJA NAPRAVIO TAKAV INCIDENT DRUGOJ MOMČADI ČIJI SE VOZAČ BORI ZA PRVAKA BIO BI KAŽNJEN. OVAKO JE TRKAĆI INCIDENT. VERSTAPEN JE ISFRUSTRIRAN AKO JE NETKO BOLJI OD NJEGA A TO SMO VIDJELI ŠTO JE NAPRAVIO I RICIARDU SAMO TADA JE BIO KAŽNJEN. OVAKO POJEO VUK MAGARE.

Goranns

Kimi extra start, Verstapen vozi pravo i u skladu sa trkačkim temperamentom neće da koči, Vetel kasno zatvara Verstapena (na silu ga pokusava zatvoriti) gresi i pravi karambol koji skupo plaća. Realno greška najviše košta Vetela koji je i kriv tako da je sve čisto, može se reći trkaći incident s obzirom na to! 😉

nixon

u svemu ovome mi je najviše žao Kimija….

Legenda86

Nema tu mislio sam ili nisam Gluposti pričate i pljujete po drugim navijačima tipično za hrvate jer se samo to znaju i to od svih komentar 70 posto ferrarievaca glume pametnjakoviće a sve se vidi jako dobro i vidi se da max nije kriv za ništa jednostvno su ga zatvorili i glavni krivac je seb pa kimi pa max .

seb previše išao ljevo na maxa zatim kimi desno na maxa tj po meni je kimi kriv za kontakt ali ne svi su oni kauboji a onaj marivabene bolje da se obrije i izgleda na čovjeka

FerrariHR

Tebi su svi pametnjakovići oko tebe. Aj smiri se i ti malo.

epernic100

majke ti gdje kimi ide u desno????? pogledaj ponovno snimku 30 puta i gledaj kimijev prednji ljevi kotač i zid sa ljeve strane…kimi cjelo vrijeme drzi isti pravac nije se pomaknuo milimetar desno, a to sto seb sjece pravac obojici i max ulazi prednjim ljevim kotacem u kimijev bok (blago skrece udesno) i kimi naljeće na maxov prednji kotac kojeg nemoze vidjet a kamo li izbjeć…

karko

Po meni Kimi, pa Seb. Vozaci s toliko iskustva bi trebali znat da se trka ne rjesava u prvom zavoju.
Bilo bi super da su jos i Hamiltona pokupili, nazalost on je prosao, trka bi bila puno bolja da su i njega pokupili umjesto Alonsa 😊

A Kimi je dno dna, jedva cekam da napusti F1

epernic100

hahahahaha kad si ti poceo da gledas f1…sutra mozda??? kimijev start bio je vrhunski i odmah zauzima unutarnju putanju i drzi pravac…nema nikakve dileme o njegovoj krivici, a pritom je vec pola bolida ispred maxa, a seb sa desne strane sječe pravac obojici…jedino sto se moglo je da max malo prikoči i da propusti seba tako da po meni krivac je seb…

Senninho

Evo eklatantnog primjera sektaškog mozga, isfrustriranog i zločastog pa pička ti materina umisto da prihvatiš grešku svoga liblinga i priznaš to tebi je krivo šta nije pokupilo LH i ovakvi sebe nazivaju navijačima ti si obična iskompleksirana budala a dovoljno je što tvoj libling muči i ne upire prstom u nikoga kao inače to sve govori ko je kriv a ža mi je Maxa i Kimi a njega ne jer je sam to zakuva!

hrcfaca

Aaaah teško je reči, po meni su sva trojica kriva. Za mene trkaći incident, a najviše su izgubili Vettel i Alonso.

madgalico

Evo po ovom se vidi da Max nije kriv jer nema Vettelove histerije i napad na Maxa

https://www.youtube.com/watch?v=xv6ovu_4KKY

Uglavnom zao mi je bilo kojeg vozaca kad odustane zbog nekog trkaceg incidenta ili jos vise kvara, ali ponekad je to cijena utrkivanja. Nekad imas srece nekad ne…

alex

Mislim da su Vet.i Max podjednako krivi,a Kimmi je imao najbolji start i pošto je imao unutarnju stranu sigurno bi preuzeo vodstvo u utrci da nije došlo do kontakta.

juzerKicker

Sve se to super vidi kad nije usporena snimka, ovako ispada ko da su svi imali ne znam koliko vremena za odluku. Prije sudara i vettel i kimi su bili za kotac ispred maxa, nema logike da bi max u tom trenu trebao usporavati jer nisu bili nesto puno ispred, a to se desilo u 3 sekunde. Glavni krivac je vettel koji je jako lose startao i isao prejako ulijevo pa je i max isao lagano u lijevo i jebiga, tu je pak bio kimi koji je super startao. Vettel nije imao trkacu liniju, bio je malo ispred maxa i… Read more »

mika.KA
exes

Kad je tako usporena snimka rekao bih da je kriv VET. Prejako je krenuo zatvarati lijevu stranu, VER trznuo u lijevo i potegnuo Kimija. Žao mi Alonsa, bio u zavoju na P3, a nakon što se VET okrenuo bio bi na P2. Ne vjerujem da bi tako ostalo do kraja ali bilo bi lijepo za vidjeti.

joshuazg04

Sve u svemu, Max je zahebo utrku Ferrariu…….. Možda i prvenstvo….
I da Vettel nije krenuo zatvarat Kimia, Fincabi bacilo na njega….

zgrobnika

Max nikako da shvati da osim gasa postoji kočnica. Realno bio je najviše otraga i jedini je vidio i Vetela i Kimija. Lijepo se vidi da umjesto da popusti gas skreće na Raikonena. Mali ne zna odustati i ide bez glave naprijed. Najprije bezuspješno napada SV, a onda se bezuspješno brani od KR. Od sve trojice samo je MadMax mogao kočenjem izbjeći sudar.
Opet se pokazalo da se u prvom zavoju ne dobiva nego gubi trka. Ne navijam za Ferrari ali moram biti objektivan. Max je kao krava koja daje puno mljeka pa prevrne kantu.

Daijiro74

Tocno se vidi da je pustia gas kad je vet krenia na njega. Moras bit debil da ides kocit na startu sa jos 17 bolida iza sebe u puniom gasu. Puno vas ode trabunja pizdarije

madgalico

Sa prednje kamere daje dojam da je Max previse isao u lijevo, ali se iz njegovom pogleda vidi da nije mogao nista. Svi znamo da se starta pun gas i ne namjerava se kociti prije samog zavoja, nego pronaci pravo mjesto. Max kao Max ne pusta gas nikad i na to je Vettel trebao racunati. To je trkaci incident, ali Vettel ko Vettel radi gluposti pod pritiskom i u ovom slucaju samo sebi nastetio. Max je ove sezone naucio da nece stici do cilja. Hehe Ne vjerujem da Max navija za Hama ili Mercedes. (vjerujem da bi isto bilo da… Read more »

dFixxx3r

svi su krivi. kimi je imao pola metra lijevo. ali je krenuo desno i zatvorio maxa jer je htio bolji ulazak u zavoj. max je trebao pustiti izgubljenu poziciju i zakočiti kad je shvatio da ulazi u sendvič. a ne da mu prednji lijevi kotač ostane ispred kimijevog zadnjeg desnog. ali i on nije htio pustiti. seb je trebao manje zatvarati i ostaviti više mjesta. ali opet, seb je uvjerljivo prvi, kreira svoju trkaću liniju i nije ju mijenjao. tako da je čist. ali tom logikom su čisti i max koji na onboard kameri drži svoju liniju a i kimi… Read more »

Pero_Zdero

Koliko sam ja vidio max nije držao liniju nego je krenuo u lijevo da zatvori kimija nakon što je ovaj već krenuo u pretjecanje. Max to radi od kako je došao u F1 i još ga nitko nije radi toga kaznio, ne znam da li netko treba poginuti da bi on dobio kaznu ili šta..

joshuazg04
scenario 7

Pronađite snimku starta i pogledajte. Kada su krenuli, Max je pozicionirao svoj bolid kako bi lovio Vettela. Tek je naknadno vidio Kimia i mislio ga pokriti. Na snimci se vidi kako je Max pomaknuo svoj bolid prema Kimiu otprilike pola sekunde prije nego Seb koji ga je išao pokrivati. Dobro proučite s pauziranjem.. Ako pauzirate u trenutku kontakta, vidi se da ima dosta mjesta između Vettela i Maxa, a Max je Kimiu već u bolidu… Svi znamo koliko blizu ovui vozači znaju doći kotač uz kotač. Mislim da je Max pre kasno skužio Kimia da mu otima poziciju, pa je… Read more »

F12013

Složio bih se s tobom.

Mike-ferrari

Brao eo to sam i sam napisao i dobio tonu minusa a bas tako se dogodilo i sto je najbolje ti si navijac mclarena i to pravi ne kao ovi bivsi navijaci koji su navijali za mclaren pa red bul pa sad mercedes .(vjerovatno su bili i zagrizeni navijaci Brawn Gp momcadi ako su onda bili rodjeni)
Bas mi je drago da se nasao objektivan komentar navijaca druge momcadi
Bravo od mene imas 100 ++

trust_no1

Vettel ko luđak uletio prema Maxu

LHsince2007

Jednostavno rečeno TRKAĆI INCIDENT, trebali ste staviti i tu opciju 😁

joshuazg04

Mislim da je Vettel malo zakasnio sa zatvaranjem….

mclaren f1

Ajmo ‘objektivni’ Ferrarijevci glasajte za Maxa

Related Posts