Alonso: Prvi dio sezone je bio fantastičan

Autor: Nikola Klobučarić09.08.2017 - 6 komentara

McLaren proživljava jednu od najgorih sezona u svojoj povijesti, a Fernando Alonso smatra da je 2017. do sada bila odlična, barem s osobne strane.

Alonso izvlači najviše što može nakon  dolaska u McLaren-Hondu 2015. Britanskoj momčadi probleme stvara japanski proizvođač motora koji se muči s pouzdanošću i performansama.

No, bez obzira na velike probleme, Španjolac smatra da je ova sezone do sada bila jedna od njegovih najboljih na osobnoj razini.

“Kao momčad ne možemo biti sretni sa sezonom do sada. Prošle godine smo završavali u Q3, a u utrci smo prosječno bili 9. ili 10. Ove godine imamo više problema,” rekao je Alonso.

“Na osobnoj razini ovo je jako dobra sezona za mene. S novim bolidima mogu ponovno voziti na svoj način. Na stazi se osjećam bolje nego prošlih godina.”

“Imao sam lijepo iskustvo u Indianapolisu, go-kart staza mi ide odlično. Prva polovica sezone je bila fantastična.

Bez obzira na osobne uspjehe, Alonsa nakon ljetne stanke čeka velika odluka. Honda se popravila u zadnjim utrkama, ali to bi moglo biti prekasno za Alonsa.

“Sigurno da ću razmišljati o svojoj budućnosti tijekom ljetne stanke. Kao što sam već rekao, rujan/listopad je moj rok za donošenje odluke. Želim pobjeđivati. Mislim da sam na svojoj najvišoj razini. Nadam se da će sve proći u redu i da ćemo pronaći najbolje rješenje za sve,” izjavio je Fernando.

Newey savjetuje FIA-i da pronađe alternativu za “halo”

Zanimljivosti: Maserati u F1

Video: Onboard – “Halo” zaštita

Tost: Kvjat zaslužuje biti u Formuli 1

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud