Horner: Zbog nadogradnje smo bili brži za 0,4s

Red Bullov šef, Christian Horner je zadovoljan sa nadogradnjama za VN Španjolske jer tvrdi da su time bili brži za 0,4 sekunde po krugu.

Većina momčadi je za Španjolsku spremila nadogradnje, a među njima se našao i Red Bull koji se time želio još više približiti Mercedesu i Ferrariju.

Iako je Max Verstappen zauzeo šesto mjesto na kvalifikacijama sa šest desetinki zaostanka, nije uspio završiti utrku. Njegov momčadski kolega, Daniel Ricciardo je utrku završio treći sa 75 sekundi iza pobjednika Lewisa Hamiltona.

Iako je Red Bull i dalje daleko od prve dvije vodeće momčadi, Horner je zadovoljan napretkom vjerujući da idu u pravom smjeru.

“Ako pogledamo cijeli vikend u cjelini, susreli smo se sa mnogim problemima, ali neki napredak smo postigli.”

“Odustajanje Valtterija Bottasa koristilo je Ricciardu, a na pola utrke je počeo štedjeti motor koji mora izdržati još nekoliko sljedećih utrka.”

“Performanse vodećih bolida su i dalje boljih od naših, tako da imamo još puno posla. Ipak, napredovali smo ovaj vikend i to nam je dalo pravi smjer za dalje. Nadam se da ćemo zbog toga imati bolje rezultate na sljedećim utrkama,” izjavio je šef Red Bulla.

Horner je rekao da su nadogradnje bile usmjerene za poboljšanje performansi bolida u sporim i srednje brzim zavojima.

“Procijenili smo da smo zbog toga bili brži za 0,4s ovaj vikend, a i vozači se s time slažu. Nadogradnje će nam dovesti još više posla jer su još uvijek nove i tu ima još puno prostora za promjene.”

“Mercedes je isto donio nadogradnje, a poredak na stazi je ostao isti pa mislim da smo se malo približili i sad shvaćamo u kojem smjeru razvoja moramo ići,” dodao je Horner.

 

 

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

I ja sam razočaran dosta konzervativnim dizajnom ovog Red Bullovog bolida. Očekivao sam da će Newey iskoristiti promjene pravila i “izmisliti” nešto novo. Nedavno sam pročitao podatak da je u biti Newey vrlo malo sudjelovao u dizajnu ovogodišnjeg bolida. Navodno se tek sad aktivno uključio kod izrade ovih nadogradnji.

RS172

Tako je. Navodno je bolid dizajniran bez Newey-a, jer je on prezauzet dizajniranjem AM-RB Valkyre. Savjetovao ih je tek na nekoliko područja, krilca, podnica… I sam kaže da je komunikacija sa aerodinamčkim odjelom koji radi na RB13 loša i da to moraju popraviti. Pogriješili su oko očekivanih turbulencija oko guma, jer su puno veće (turbulencije) ove godine, i to im se rezultiralo da se ne slažu podatci iz wind tunnela i oni sa staze. Mislim da će tek 2018 oni izbit na čelo, jer Newey je i dalje posvećen više Hyperautomobilu nego F1. A i mišljenja sam da će tek… Read more »

F1 fan

Siguran sam da ce RB i dalje napredovati do kraja sezone. No ipak na početku sezone je bio prevelik zaostatak da bi nešto uspjeli napravit. Razočaran sam njima jako. Mogu se boriti za postolje u Monaku i Singapuru.

L0vac

Slažem se. Kad sam slušao Neweya uoči sezone bojao sam se da će biti RBR dominacija zbog aerodinamike itd.

Related Posts