Ferrari predstavio svoj SF70H!

Scuderia Ferrari je na Fioranu predstavila svoj bolid za sezonu Formule 1 2017. godine. Bolid imena SF70H vozit će Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel, a s njim će pokušati ostvariti bolji rezultat od prošlogodišnjeg trećeg mjesta u poretku konstruktora kada su ostali bez ijedne pobjede.

FB_IMG_1487927213157

 

64 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
msole

Ma samo nek je brži za pol sekunde od svih!

_marko_

ono kaj mogu komentirati za sad je izgled.
bolidi su i dalje ruzni.
ostali nosevi, dobili predimenzioniranu peraju / jedro, a zadnje krilce je puno premalo.

uopće ne izgledaju agresivno.
to je moje mišljenje.

rolu

DALI MI SE CINI ALI MISLIM DA MU JE NOS NAJVISE UZDIGNUT OD SVIH PREDSTAVLJENIH BOLIDA TJ IMA NAJVECI PROTOK ZRAKA SA PRETNJE STRANE NOSA. MOZDA SU ODLUCILI MOTORU DATI VISE ZRAKA TJ HLADJENJA A PERFORMANSE MOTORA DICI NA MAXIMUM
ISKRENO NAJLJEPSI MI JE MERCEDES . KADA POGLEDAMO DA PREDNJE STRANE BOLIDA RAZLIKA JE OGROMNA IZMEDJU FERRARIA I MERCEDESA ALI IMAM NEKI PREDOSJECAJ DA CE KONACNO FERRARI OSVOJITI PRVENSTVO . I TREBAO BI

kubinjo

Izrazito ružan bolid,baš kao i svake godine.Ne volim crvenu boju,pa je možda to presudno.Ali ako je brz,nema veze što je ružan.Ružan je i Max Ferstapen,a svejedno bi ga htjele mnoge ljepotice.Ne zato što je brutalno brz,već zato što mu je familija puna perja.

FerrariHR

Ja ipak mislim da je presudno šta nevoliš crvenu boju. Svake godine.

pila

shark fin i whale tale…mozda pomogne na mokrom…

rolu

VRAG MATER ODLICAN JE. ISTO TAKO MI SE CINI DA JE NEKAKO NAJROBUSNIJI OD SVIH BOLIDA DO SADA. ILI MI SE TAKO CINI. BIO BI RED DA KONACNO POMETU KONKURENCIJU.

Daniel 0308

Kao i svake godine,raspravljva se oko izgleda bolida i oni koji ne vole Ferarri,pljuju po njemu.A zapravo svi smo čekali samo njih i da vidimo što će nam dati.
Bez uvrede.

FerrariHR

U pravu si. 100%

F12013

Baš tako. Pitanje je samo šta bi da nema Ferrarija. Čini se da je najlakše na Ferrariju izbacivat frustracije.

Eric Crow

Najljepši je Ferrari. Pa onda tek Sauber , Renault , McLaren , Williams i Force India koja ima vidljivo najružnije obojen. – Ovaj Ferrari sigurno garantira pobijede u novoj sezoni ! Forca Ferrari !

Boomerang

A što kažete na ovaj video https://www.youtube.com/watch?v=P3p5rmzPcJQ

trut123

Svida mi se zvijer, al kao navijacu Ferraria jako tesko mi je priznati da je Merc za sada najljepsi.

Daniel 0308

Gledamo slike i kaže mi sin od 8.godina da mu se Ferarri ipak više sviđa od Mercedesa, Podržat ću sina!!!

Desmosedici

Mislio sam da Ferrari nije napravio S-duct pa sam se čudio zašto. Znamo da je to baš Ferrarijeva ideja kada je to izgledalo kao rupa u nosu. Međutim kad sam pažljivije pogledao vidio sam da se kod Ferrarija izlazni otvor S-ducta nalazi malo iza prema kokpitu za razliku od drugih bolida gdje se taj izlaz nalazi malo više prema naprijed pa je vidljiviji.

sebf

https://youtu.be/a5g33YGpuo8
Go SEB! Goooo!!!!!

r.u.m.

Gledam malo Arivabenea zazivanog kao spasitelja pa Vetela,nekako su mi svi u nekom grču.Zna se da se puno očekuje uvijek od Ferrarija i nekako mi se čini odnosno ne uljevaju mi povjerenje na spram ekipe u RBR ili Mercedesu,čini mi se da su trenutno puno jače face u ove druge dve momčadi a znamo da Ferrari sigurno ne želi i ne igra na treče mjesto tako da,neznam biti će tu svega i svačega a ugovori ističu … ako ne bude ništa 3 godine + sigurno kalkulira i kako je Alonso proveo 5 godina…alko ne bude rezultata ne vidim Vetela druge… Read more »

F1ALONSO

Izgleda moćno.

msole

Ako je suditi po estetici ne valja! Valjda je brz. Sve što možemo komentirati je izgled a meni je najljepši bolid ovim redom Merc, Williams, Renault, Mcl, Sauber, Ferrari, FI

brasko

Slažem se s poretkom. Ja bih isto tako posložio. Nisam fan Ferrarija, ali bih ga više volio vidjeti onako full crveno. Znam da su tu sponzori, al ipak…

ferrari 012

Puno se očekuje od njih ove godine. Punih 10g bez naslova za ferrari je previše. Vodstvo ekipe ne hvali bolid ko prošle godine ne govore da idu na naslov e pa na njima je da nas navijače iznenade. Nadam se da su napravili dobar posao. Nažalost još uvijek mislim da Mercedes je najveći favorit a RB je ekipa kojoj ova pravila idu najviše na ruku jer složili se vi il ne samnom vidjeli smo da oni uvijek imaju fantastična rješenja u području aero dinamike tj Adrian Newey je trenutno najbolji u tome. Živi bili pa vidjeli dao Bog da nas… Read more »

Desmosedici

Mislio sam da će nos biti originalniji. Ovaj je tip nosa je sigurno efikasan ali mi se ne sviđa. Prednje krilo liči na prošlogodišnji tip, meni među lošijim izvedbama. Bočni ususnici su stvarno izvedeni originalno i nadam se da su aerodinamički efikasni. Shark fin sa krilcima je dosta velike površine ali je skladno izveden, sa svojom bijelom površinom predstavlja kao nastavak prošlogodišnje livreje. Ostalo je manje-više isto kod svih bolida. Mislim da je najvažnije da “zvijer” ispod poklopca bude jaka i izdržljiva.

FerrariHR

Dobro izgleda. Nadam se da će bit bolji od prošlogodišnjeg,ništa drugo neću komentirat. Vidim da smo sa novom sezonom dobili nove “stručnjake” za Ferrari. I stare mrzitelje. I neke haubice,pardon tenkove😂😂 Biće zanimljivo.

RINDT JOCHEN 1970

GO, GO, GO VETTEL!!!!

Daniel 0308

Nadam se dobroj i zanimljivoj sezoni. Bolidi će se nekome svidjeti više ili manje,ali jedino što jedva čekam je prvi start pa da vidimo što su napravili. I mislim da nemora biti 4 sekunde brži,dovoljna će biti stotinka.
Forza Ferarri.

Pozdrav svima.

AntraX

Sauber i Ferrari mi najbolje izgledaju a i nije Merc loš.

Panzer

Mora da je i ovaj uradak ” brži” od konkurencije 4 sekunde! ha ha ha!!!

FerrariHR

Klaun opet izvodi točku..

Panzer

Samo se tebe čekalo tope!!!

Worf

da nije straznje krilo onako nakoseno unatrag, i da nema peraje, uopce se nebi razlikovao od lanjskog. ako gledas sa strane.

Hunt the Shunt

Evo sluzbeni video 🙂
http://sf70h.ferrari.com/en/

F12013

comment image
😉🇮🇹

Medimurec013

Izgledat će savršeno parkiran sa strane,a Seb i Kimi promatrati kako drugi prolaze pored njih…hahaha…jedva čekam da ih vidim pored staze…😀😀😀

F1 fan

Vidim ti si na ovom portalu samo da bi bacao hejt na Ferrari
Ostalo te ne zanima

avalon

nemoj tako F1 fan … komentari forumaša Medimurec013 su jedni od najkompletnijih , vrlo objektivni i sa pokrićem . jedini ovde ima mu*a otvoreno pisat ono šta fanovi ferraria ne žele vidit , a to je da je ferrari vrlo kvarljiv , krajnje nepouzdan i da su vrlo često vozači scuderie “parkirani” zbog teh kvarova gledali kao drugi prolaze pokraj njih . evo npr od 2000. do kraja 2016. imali su čak 32 odustajanja zbog teh kvarova i to samo u 309 trka . evidentno da su u prosjeku svaku desetu trku odustajali tj po 2 odustajanja po sezoni .… Read more »

FerrariHR

Ha ha👍

Medimurec013

Poštovani kolega,zahvaljujem ti na iscrpnoj analizi mojih rečenica… Moje mišljenje utemeljeno je na činjenici da je zadnji naslov za Ferrari osvojio najveći konzument alkohola uz Sir Roger Moorea na setu James Bonda koji postoji…da taj bolid troši kao Kimi,i da nema ristrikcije i zabrane točenja goriva u utrci-siguran sam da bi rezultat za sve Vas,dragi fanovi crvene kosilice,bio više po Vašoj volji. Na Vašu nesreću,i sreću ostatka svijeta,u Formuli 1 pobjeđuju najbolji,što vaša samohodna kosilica sigurno već duuuugo nije,pa čam ni uz vozačku postavu kakve se ne bi posramio ni američki svemirski program-2 od 4 najbolja na svijetu… Vaše vrijeme,prema… Read more »

avalon

hehehehe … tvoje mišljenje je UTEMELJENO na činjenici ? hahahehe .. baš si mi ovim komentarom izvadija mast ka ogrezlom navijaču crvene kosilice . čim si krenija u omalovažavanje jednog od vozača ferraria ( valjda bi i drugoga ali nažalost taj nema poroka osim 4 titule 😉 ) pokaza si snagu svoje činjenice na kojoj temeljiš mišljenje . ima onih koji pamte samo sritne dane ali tek sad sam vidija da ima i onih koji pamte samo tuđe nesritne . interesantan si egzemplar . takav si i u svakodnevnom životu ? tuđe nevolje , neuspjesi te vesele , hrana su… Read more »

zekohonda

@medimurac
oćeš jednu činjenicu?
evo ide: alan jones nije vozio za ferrari, a samim time nije ni osvojio naslov u ferrariju.

F12013

Međimurec013…
Samo jedno pitanje. Kažeš najveći luzeri F1… A tko su onda najveći pobjednici F1?
Povijest mi bas ne ide pa bi volio da me prosvjetliš.. Onako činjenicno ko i za Jonesa koji je naslov ipak osvojio za Williams…

Panzer

Vidi javio se avalon sa smisleno dubokim rečenicama! Pa kod tebe nema ni početka ni kraja ni točke ni zareza a kamoli nekog smisla . Sve nabacano s brda s dola za polomit jezik i mozak dok pročitaš.Puno govoriš a malo kaźeš i sve natrpano sarkazmom ,valjda misliš da češ tako zvucat pametnije i mudrije i jos postovi duljine maratona uz sve to!Pa ti si brate totalno nepismen i smisleno plitak za čitat.

Ferrariforever

.dakle, izgled necu komentirati ( ima vremena za to) ali me nesto zanima.
Ono krilce na peraji…to je legalno?

Medimurec013

Otkad pa je Ferrariju bilo bitno da li je nešto legalno ili ne?!
Hahaha…99,999% da je ilegalno,eventualno nije definirano i naginje ilegalnome…ali to je Ferrari…

Ferrariforever

.zemljace, nemoj tako. Ali kad vec tko zboris, volio bih cuti ivargumente.
Hvala

Medimurec013

Ne mogu pajdo…
Ajde sjeti se ere Schumija,kako su se krojila pravila…”ako nećete ovo,ono,Ferrari se povlači iz F1…”
Ne sjećam se da je Merc nešto otvoreno prijetio godinama odlaskom ako se pravila ne “usklade” sa njihovim “mišljenjem”…ok,Red Bull je imao neke svoje muhe…službeno zbog nepoznanice oko motora,neslužbeno-tko je popušio foru da nisu imali motor za prošlu sezonu skoro do prve utrke ?!

blejky

Naravno da nisu prijetili,pa tko bi prijetio kad možeš potplatit FIA-u i provodit ilegalne testove.
Gdje su nestali oni divni dani kada Hamilton kuka preko radija i vrišti.
Ljudi ovo nije normalno pa nas Sauber prolazi na stazi.

sladjan87

Sto se tice legalnosti mislim da si pobrkao momcad . Zaboravio si RB i Merc.

trut123

Koji si ti glupan. Bitno da Merc i Rb samo znadu za legalnost.

Medimurec013

Glupan te napravio… 🖕

FerrariHR

Možeš se sramit.

trut123

Ispricavam se kolegi Medimurci na uvredi, al stvarno si me izbacio iz takta sa svojim komentarima. Ni ja nisam ljubitelj Merca a za Rb da i ne pricam, pa opet ne pljujem ih. Iako ih ne volim postujem njihove fanove i navijace. lP

Ferrariforever

.zemljace.. .vjerujem da se onda sjecas kako su se pravila mjenjala zbog Schumacherove dominacije ili je ipak jaci komentar da je Ferrari zahtjevao “ovo ili ono”. Kad vec spominjes Merce sigurno si zaboravio napomenuti da je prije ove hibrid ere upravo njima prvima dato do znanja uvid u nova pravila i prednost u razvoju isto kao sto je bio slucaj s novim gumama koje su ilegalno testirali mjesecima prije ostalih. Ili RB koji je u nakon zabrane TC-a koristio sustav koji kontrolira proklizavanje ali se eto ne zove TC pa je onda dozvoljen. .zemljace, malo se uputi i kad budes… Read more »

White Lion

Ovo je mozda i najruzniji bolid dosad predstavljen i bas po nicem se ne razlikuje od ostatka drustva izuzimajuci Mercedes naravno. Jednostavno ne shvacam ove noseve i ne vidim neki veliki smisao u njima. Kada bi se postapeno suzavao prema kraju ova dva tunela se komotno mogu izbjeci kako je to Mercedes ucinio i otkad su uvedeni niti jedan bolid s njima nije napravio nesto veliko. Uglavnom debelo sam razocaran Ferrariem jer nisu ucinili iskorak kako mi se cini nego su kao i veci dio drustva slijepo pratili nova pravila

ciki-f1

Je je, da su svi u istu bolju pofarbani, jednostavno ne bi znao koji je Ferrari, koji Williams ili Renault. Provjeri dioptriju.

Medimurec013

Ti baš uvijek moraš biti svakom loncu poklopac,ha?!
Bolid je ODVRATAN,kak i sve ostalo vezano uz Ferrari…

ciki-f1

Da i ovaj lonac poklopim.

Tex Willer

Evo još fotografija i video: https://goo.gl/14zjYK 😀

F1 fan

Nadam se da je brz.. Jer me izgled nije bas oduševio
Za SAD je najljepši mercedes..
Čekamo red bull

F1 Karthikeyan

Da je nos ko kod Mercedesa bio bi savrsen

katic7

Nije mi lega na prvu. Vidit cemo brzinu

kimi car

Ovo sam čekao.Dobro izgleda,nadam se da je i brz kao što izgleda 🙂

Medimurec013

Ako je ova kosilica brza kao što izgleda,kasnit će cca.2 kruga na kraju utrke za vodećima…tu mislim na Mercedes i Toro Rosso…

Iceman 7

Bome ima na njemu dijelova… Lijepo izgleda. Maknuli su dosta bijele i s bolida i s vozačevih kombinezona…

F12013

Pozitivno iznenađen! Šasija izgleda jako agresivno, ovi bočni usisnici i sve oko njih! Ne sumnjam i da je zvijer unutra.
Ništa više neću reći…nek na stazi pokažu agesivnost kakvu odaje ovaj bolid.

Sretno Scuderia Ferrari!

Related Posts