George Russell, 18-godišnji Britanac, postao je treći član Mercedesovog juniorskog programa uz Pascala Wehrleina i Estebana Ocona. Ove godine utrkivati će se u GP3 seriji, gdje će voziti za ekipu ART Grand Prix.

Prošle godine mladi Britanac natjecao se u prvenstvu Europske Formule 3. Ostvario je dvije pobjede u sezoni te tako osigurao treće mjesto u ukupnom poretku vozača. Uz to ostvario je još tri pole pozicije, deset postolja i pet najbržih krugova utrke.

”Ponosan sam što sam postao član ovog juniorskog programa. Ovo je nevjerojatna prilika kada imate potporu svjetskih prvaka Formule 1. Iznimno sam sretan i ponosan što su prepoznali moj rad i trud koji sam uložio ovih godina u svoju karijeru,” rekao je Russell.

Potpisivanje mladog Russella komentirao je i šef momčadi Mercedesa, Toto Wolff, koji kaže da je vrlo sretan zbog Georga i da ga je impresionirao u juniorskim kategorijama.

”George je pokazao impresivnu formu u juniorskim kategorijama i već neko vrijeme ga pratimo. Još je vrlo mlad i karijera mu je tek na početku, ali vidimo veliki potencijal u njemu. Njegov sljedeći izazov je GP3 prvenstvo i to će mu biti dobar test za nadolazeće izazove. Već smo vidjeli koliko je ova kategorija pomogla Oconu gdje se istrenirao vrlo dobro, ne smijemo zaboraviti da je GP3 serija pomogla i Bottasu na njegovom putu do F1. Mercedes će definitivno pratiti razvoj karijere mladog Russella,” izjavio je Toto.

5
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
4 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
5 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
schumy

ha, ha-ha-ha-ha, brexit je i Totu “udario” u glavu!?
Stroll, Russel, (anglosaksonci), sve 3-liga a Wehrlein “još nije sazrio” za Merc!!?? Da bogda pa se Totu ostvarilo ono židovsko “dao Bog da si imao pa onda nemao”!!
Jer “svaka sila za vremena” – mora i domonaciji Merca jednom doći kraj…..

avatar
Član
bodo

Ej Totto , ako već nisi, možda planiraš managerirati Russela….sve mi se čini, jer kada kaže mi pratimo znači to čitaj On prati.

avatar
Član
LHsince2007

Na kraju će i ovaj biti spremniji za Mercedes od Wehrleina xD

avatar
Član
BureksMesom

Ako ih impresioniraju ovi koji zavrsavaju treci tko gleda ovoga koji je osvojio F3?

avatar
Član
avalon

williams 😉 popriličan broj forumaša je bija nezadovoljan williamsovim izborom strolla ( zbog bogatoga tate ? ) iako je momčić u 30 trka ostvarija 14 pobjeda , 20 postolja … toto/merc su zadovoljni rusellom , njegovim uspjehom iako je ostvarija tek 2 pobjede , 10 postolja i zaosta za strollom čak 243 boda .